Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Για 6η συνεχόμενη χρονιά ο «Φάρος Πνευμονολογίας» στην Αλεξανδρούπολη…Σημαντικά συμπεράσματα προς όφελος των ασθενών

Το συνέδριο διοργανώθηκε στην Αλεξανδρούπολη, για 6η συνεχόμενη χρονιά, από την Πνευμονολογική Κλινική και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ιατρική του Ύπνου» του Τμήματος Ιατρικής του ΔΠΘ, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Έρευνας Αναπνευστικών Νοσημάτων και Διαταραχών Ύπνου και την Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα Υγείας.

Με γνώμονα τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση των πνευμονολόγων και των επαγγελματιών υγείας, επιλέχτηκε από τους διοργανωτές η πλέον επίκαιρη θεματολογία, η οποία ήταν εστιασμένη στα νοσήματα του αναπνευστικού, στο πλαίσιο των σύγχρονων προκλήσεων, βασιζόμενοι στις αρχές της ιατρικής των αποδείξεων και στις ανάγκες της καθημερινής κλινικής πράξης.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου παρουσιάστηκαν νεότερα δεδομένα στην παθογένεια διαφόρων νοσημάτων, καινοτόμες διαγνωστικές τεχνικές και αναλύθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις στη θεραπευτική αντιμετώπιση. Η παρουσία διακεκριμένων ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό συνετέλεσε στην επιτυχία του συνεδρίου με σκοπό τα συμπεράσματα που προέκυψαν να συμβάλλουν στην ορθότερη διαχείριση των ιατρικών περιστατικών και στην καλύτερη παροχή ιατρικών υπηρεσιών στους ασθενείς.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και γνωστοποίησης του έργου της κλινικής προς την τοπική κοινωνία, ως παράλληλη εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε δεντροφύτευση, σε μια προσπάθεια αποκατάστασης των καταστροφών που προκάλεσε η φωτιά του Αυγούστου του 2023 στον ευρύτερο χώρο του Τμήματος Ιατρικής του ΔΠΘ.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη