Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Γκαρά: Αναγκαία τα μέτρα στήριξης του κλάδου της εστίασης στην Θράκη

Στην ανάγκη στήριξης του κλάδου της εστίασης, ο οποίος έχει πληγεί ιδιαίτερα από το ξεκίνημα της πανδημίας έως σήμερα με τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί, όπως το μειωμένο ωράριο λειτουργίας των εν λόγω καταστημάτων, στέκεται με δελτίο τύπου που εξέδωσε η Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά. Η Βουλευτής σημειώνει πως πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα προκειμένου να στηριχθεί ο κλάδος και να μην επέλθουν απολύσεις, λουκέτα και νέα καταστροφική ύφεση. Διαβάστε παρακάτω το δελτίο τύπου:

Η υγειονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία του Covid-19 με τα περιοριστικά μέτρα που ακολούθησαν, ήρθαν να πλήξουν βαθύτατα τον ήδη δοκιμαζόμενο κλάδο της εστίασης. Ενός κλάδου που αποτελεί σημαντικότατο «γρανάζι» της εγχώριας οικονομίας με εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους και ελεύθερους επαγγελματίες να απασχολούνται σε αυτόν.

Δυστυχώς η Κυβέρνηση της ΝΔ ήδη από το ξέσπασμα της πανδημίας αρκετούς μήνες πριν, αρνήθηκε να λάβει οποιοδήποτε μέτρο στήριξης και ενίσχυσης του κλάδου της εστίασης στην πράξη.

Δεν έλαβε υπόψιν της καμία από τις τεκμηριωμένες προτάσεις που κατέθεσαν έγκαιρα οι παραγωγικοί φορείς της χώρας. Ούτε βεβαίως και έδειξε την διάθεση να υιοθετήσει τις επεξεργασμένες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να αποφευχθεί μια νέα καταστροφική ύφεση.

Ήδη βιώνουμε τις συνέπειες της κυβερνητικής ολιγωρίας. Οι δείκτες της ανεργίας που αρχίζουν να χτυπούν και πάλι κόκκινο στη Θράκη το αποδεικνύουν. Επαγγελματίες αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα, πνιγμένοι στα χρέη και τις υποχρεώσεις τους. Εργαζόμενοι που οδηγούνται σε μειώσεις μισθών και απολύσεις.

Αυτήν την ήδη επιβαρυμένη και δύσκολη κατάσταση ήρθε να δυσχεράνει ακόμη περισσότερο η απόφαση της Κυβέρνησης να παρατείνει την εφαρμογή του μέτρου
ωραρίου στα καταστήματα της εστίασης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης
, χωρίς να λαμβάνει αναγκαία μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις.

Τα φλέγοντα αυτά ζητήματα, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τα έχουμε γνωστοποιήσει πολλάκις στη Βουλή και τα αρμόδια Υπουργεία. Προσωπικά κατέθεσα έγκαιρα, εδώ και καιρό,
ερώτηση στη Βουλή για την έλλειψη μέτρων στήριξης των εργαζομένων και επαγγελματιών στην εστίαση, απαιτώντας από την Κυβέρνηση να δράσει άμεσα λαμβάνοντας εμπροσθοβαρή μέτρα. Πέντε μήνες αργότερα η Κυβέρνηση δεν έχει κάνει το παραμικρό.

Η απογοήτευση και η αγανάκτησή των επιχειρηματιών και των απασχολούμενων στην εστίαση στη Θράκη ολοένα και κορυφώνεται, όπως εκφράζεται και στις ανακοινώσεις τους. Αιτούνται και διεκδικούν μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης προκειμένου να ορθοποδήσουν. Η υγιής κι εύρυθμη λειτουργία του κλάδου της εστίασης είναι εξαιρετικά σημαντική για την ανάπτυξη, την εργασία και τη συνολικότερη λειτουργία της τοπικής οικονομίας και
κοινωνίας της Θράκης. Η Κυβέρνηση δεν μπορεί, δεν δικαιούται άλλο να κωφεύει.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη