Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Γκαρά για άνοιγμα σχολείων: «Επιτελική ανεπάρκεια και προχειρότητα με το πρώτο κουδούνι»

Για το πρώτο κουδούνι στα σχολεία, το οποίο με το καλημέρα έδειξε την ελλιπή προετοιμασία και τον ανεπαρκή προγραμματισμό από πλευράς Υπουργείου Παιδείας κάνει λόγο με δελτίο τύπου που εξέδωσε η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά. Διαβάστε το περιεχόμενο του παρακάτω:

«Η έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς βρίσκει μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς εξαιρετικά ανήσυχους για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα λειτουργήσουν τα σχολεία. Μία ημέρα που διαχρονικά κυριαρχούσαν τα χαμόγελα και τα αισθήματα χαράς στις σχολικές αυλές, έχει μετατραπεί με ευθύνη της Κυβέρνησης Μητσοτάκη σε ημέρα έκδηλης αγωνίας.

Το «επιτελικό κράτος» της ΝΔ για άλλη μία φορά φάνηκε αναποτελεσματικό, καθώς η ελλιπέστατη προετοιμασία της Κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων ήταν εμφανέστατη με το πρώτο κουδούνι.

Εγκύκλιοι της τελευταίας στιγμής που δημιούργησαν σύγχυση σε εκπαιδευτικούς και γονείς. Μάσκες υπερμεγέθεις, ακατάλληλες κι επικίνδυνες για την υγεία των παιδιών. Έλλειψη μέριμνας να βρεθούν επιπλέον χώροι, με αποτέλεσμα ο αριθμός να φτάνει στα 25
παιδιά ανά τάξη
. Τα χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικούς παραμένουν ακάλυπτα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι εκπαιδευτικοί φροντίζουν την καθαριότητα των χώρων, αφού οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα δεν επαρκούν.

Δυστυχώς, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, δεν αξιοποίησε τον απαιτούμενο χρόνο, ούτε τις προτάσεις μας για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, και είναι έκθετη για τους χειρισμούς, την ανεπάρκεια και την προχειρότητά της.

Ωστόσο, παραμένουμε συνειδητά στο πλευρό μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων. Συνεχίζουμε να παλεύουμε για ασφαλή και ποιοτική εκπαίδευση. Για να λάμψει και να φανεί το χαμόγελο των παιδιών, ακόμη και κάτω από τη μάσκα. Για να κάνουν όλα τα όνειρά τους πραγματικότητα.

Με σχέδιο, με μεράκι, με συλλογική δουλειά και παρά τις πρόσκαιρες αντιξοότητες πιστεύουμε ότι όλοι μαζί, στηρίζοντας ο ένας τον άλλον, θα ανταποκριθούμε στις σημερινές δύσκολες προκλήσεις.

Καλή Πρόοδο, καλή Δύναμη, με Υγεία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς».

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη