Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Γκαρά: Δυσφορεί για την απόφαση επικήρυξης των δραστών της επίθεσης στον Πρύτανη – «Ζητούν από τον κόσμο να γίνει καταδότες» (video)

H βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά προέβη σε μια δήλωση που σίγουρα θα συζητηθεί, καθώς χαρακτήρισε «πρωτόγνωρη και ακατανόητη» την επικήρυξη των δραστών της επίθεσης στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ.

Άλλωστε το προηγούμενο Σάββατο με κοινή υπουργική απόφαση επικηρύχθηκαν με το ποσό των 100.000 ευρώ οι άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες που προπηλάκισαν τον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ).

Καλεσμένη σε τηλεοπτικό πάνελ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο, επεσήμανε ότι «η έκδοση επικήρυξης από το επίσημο κράτος, από την αστυνομία είναι ακατανόητη, μας ζητάνε ουσιαστικά οι πολίτες να γίνουν καταδότες».

Αναλυτικά η κα Γκαρά τόνισε ότι: «Απαράδεκτη και ακατανόητη η συγκεκριμένη πράξη, μία πράξη διαπόμπευσης, η οποία μας επιστρέφει στις αρχές της δεκαετίας του πενήντα, ενός κράτους της τότε δεξιάς που επέβαλε τέτοιες πράξεις διαπόμπευσης. Προφανώς είναι καταδικαστέα αυτή η πράξη, ωστόσο αυτό που ήθελα να πω είναι ότι η έκδοση επικήρυξης από το επίσημο κράτος, από την Αστυνομία είναι ακατανόητη, μας ζητάνε ουσιαστικά οι πολίτες να γίνουν καταδότες.

Ποια λογική έχει; Επίσης προσβάλλονται τα στελέχη της αστυνομίας στο συγκεκριμένο ζήτημα. Τα στελέχη της αστυνομίας είναι ικανότατα και μπορούν να συγκεντρώσουν με τον τρόπο που γνωρίζουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται. Η έκδοση επικήρυξης είναι πρωτόγνωρη, δεν έχουμε ξαναδεί σε τέτοια περιστατικά πράξεις επικήρυξης. Δεν καλύπτω κανέναν μακριά από μένα. Η διαπόμπευση συμπολιτών μας είναι καταδικαστέα και απαράδεκτη».

Την ίδια στιγμή το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κάνει έκκληση σε όποιον-αν γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό να επικοινωνήσει με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476243 και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σημειώνεται ότι για τα πρόσωπα που θα παράσχουν πληροφορίες και στοιχεία θα εξασφαλιστεί ανωνυμία έναντι κάθε Αρχής και οποιουδήποτε τρίτου.

Πηγή: iefimerida.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη