Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Γκαρά: «Είναι ανάγκη η χώρα να απαλλαγεί το συντομότερο δυνατόν από αυτή την Κυβέρνηση και τις καταστροφικές της πολιτικές»

Παρέμβαση πραγματοποίησε η Βουλευτής Έβρου και Αν. Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης & Επικοινωνίας ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Γκαρά στη διαδικτυακή εκδήλωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Έβρου στις 28/01/2021 με τον Κώστα Ζαχαριάδη, τομεάρχη εσωτερικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με θέμα: «Η Ελλάδα στο κρίσιμο Σταυροδρόμι Τριών Κρίσεων», Υγειονομική- Οικονομική- Εξωτερική Πολιτική.

Η κ. Γκαρά αναφέρθηκε στους καταστροφικούς για τη χώρα χειρισμούς της ΝΔ, που τη σύρουν σε μια κρίση με πολλαπλά ανοιχτά μέτωπα στην υγεία, στην οικονομία στην εξωτερική πολιτική.

Αναφορικά με την πανδημία, οι αντιφάσεις και οι παλινωδίες των κυβερνητικών αποφάσεων η στοχοποίηση των πολιτών, η εργαλειοποίηση των επιστημόνων, οι εγκληματικοί χειρισμοί στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, αποτελούν στιγμές του δράματος που εξελίσσεται σχεδόν ένα χρόνο τώρα στη χώρα, αφήνοντας στην απροστάτευτους πολλούς συμπολίτες μας.

Παράλληλα, η οικονομία βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, χωρίς να έχουν ληφθεί μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας και προστασίας των μικρών επιχειρήσεων και των εργαζόμενων. Και σε αυτόν τον τομέα η κυβέρνηση προχωρά με το δόγμα «βλέποντας και κάνοντας», εξυπηρετώντας πάντα τα μεγάλα και φίλια συμφέροντα εξωθώντας τη χώρα σε μια ύφεση ανάλογη με εκείνη του 2013.

Ταυτόχρονα, στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής, η κυβέρνηση της ΝΔ κατάφερε να διασύρει τη χώρα στην Ευρώπη με τις αναποτελεσματικές επαφές της που οδήγησαν σε ναυάγιο των πιέσεων για εφαρμογή κυρώσεων απέναντι στην Τουρκία. Ενώ παράλληλα, έχει απομακρυνθεί από μία πολυδιάστατη, εξωστρεφή, εξωτερική πολιτική συνεργασιών.

Τα μεγάλα ζητήματα της υγείας, της οικονομίας και της εξωτερικής πολιτικής, αφορούν και στους κατοίκους της Θράκης και του Έβρου. Στους οποίους κατοίκους η ΝΔ έταξε ανάπτυξη και ψευτοπατριωτισμό, και τελικά φέρνει στα σύνορα υπερπληθείς δομές μόνιμης φιλοξενίας μεταναστών, διόδια που κόβουν τον Νομό στη μέση, κλείσιμο πανεπιστημιακών Τμημάτων, ανεργία και λουκέτα επιχειρήσεων, προκαλώντας παράλληλα, ένα ισχυρό αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες.

Είναι ανάγκη η χώρα να απαλλαγεί το συντομότερο δυνατό από αυτή την Κυβέρνηση και τις καταστροφικές πολιτικές της.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email