Κυριακή 5 Μαΐου 2024

Γκαρά: Ερώτηση για τις δυσλειτουργίες και τις καθυστερήσεις στον ΕΟΠΠΕΠ

Ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων για δυσλειτουργίες του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, κατέθεσε η Βουλευτής
Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά.

Η κα Γκαρά στην ερώτηση που συνυπογράφουν ακόμη 36 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρεται στα διοικητικά προβλήματα και τις καθυστερήσεις στις διαδικασίες
πιστοποίησης
που διενεργεί ο ΕΟΠΠΕΠ, με αποτέλεσμα να παραμένουν «όμηροι» και σε καθεστώς ανεργίας χιλιάδες υποψήφιοι που περιμένουν να λάβουν πιστοποίηση.

Ειδικότερα η Βουλευτής στην ερώτηση που κατέθεσε, επισημαίνει, ότι δεν έχουν διεξαχθεί οι εξετάσεις πιστοποίησης για τους υποψηφίους εκπαιδευτές ενηλίκων από το 2018.

Παράλληλα, καθυστέρηση υπάρχει και στη διενέργεια εξετάσεων πιστοποίησης των κομμωτών/τριών και κουρέων για την απόκτηση επαγγελματικής επάρκειας.

Επίσης, η κα Γκαρά αναφέρεται στην ολιγωρία της διοίκησης του ΕΟΠΠΕΠ όσον αφορά στον έλεγχο των φακέλων των υποψηφίων, που ξεπερνά το χρονικό διάστημα του
ενός έτους.

Επιπλέον, η Βουλευτής από τον Έβρο αναφέρεται και στην έλλειψη μέριμνας από πλευράς διοίκησης του ΕΟΠΠΕΠ για περισσότερα εξεταστικά κέντρα και περισσότερες αίθουσες, ώστε να αποφευχθούν οι μεγάλες μετακινήσεις, αλλά και ο συνωστισμός των υποψηφίων για τους αποφοίτους Ι.Ε.Κ. και Σ.Ε.Κ. Ειδικότερα για τον Έβρο, σημειώνει χαρακτηριστικά η κα Γκαρά «το κοντινότερο εξεταστικό κέντρο βρίσκεται στην Καβάλα, δηλαδή σε απόσταση άνω των 200 χιλιομέτρων».

Κλείνοντας, η κα Γκαρά ρωτά την αρμόδια Υπουργό σε ποιες ενέργειες θα προβεί, ώστε:

  • να λυθεί το πρόβλημα πιστοποίησης των υποψηφίων νέων επαγγελματιών κομμωτών/τριών και κουρέων,
  • να προχωρήσει η ανακοίνωση της ημερομηνίας εξετάσεων πιστοποίησης εκπαιδευτών ενηλίκων,
  • να υπάρξει μέριμνα ώστε να διεξαχθούν οι διενεργούμενες από τον ΕΟΠΠΕΠ εξετάσεις πιστοποίησης σε περισσότερα εξεταστικά κέντρα.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email