Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Γκαρά: «Η τακτική της κυβέρνηση της ΝΔ στηρίζεται σε ευχολόγια και χρηματοδοτικά εργαλεία που ποτέ δεν έρχονται»

Σε νέα παρέμβαση προχώρησε η Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά, αυτή την φορά στην Επιτροπή Περιφερειών, όπου άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για το άνοιγμα των τελωνείων με τη Βουλγαρία, αλλά και για την πώληση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης. Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά το δελτίο τύπου:

Σκληρή κριτική επεφύλαξε για μία ακόμη φορά στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη, η Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά, κατά τη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής με θέμα «Οι νέες προκλήσεις σχεδιασμού και αναπτυξιακής προοπτικής των Περιφερειών της  Ευρωπαϊκής Ένωσης με την υγειονομική κρίση».

Η κα Γκαρά ανάφερε χαρακτηριστικά πως «η τακτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση της ΝΔ είναι ευχολόγια, υποσχέσεις, (χρηματοδοτικά) εργαλεία που θα έρθουν αλλά ποτέ δεν έρχονται, επίπλαστες εικόνες μακριά από την πραγματικότητα που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες, μακριά από τις ανάγκες της καθημερινότητας».

Ταυτόχρονα η κα Γκαρά αναφέρθηκε στην έλλειψη σχεδιασμού αλλά και στην προχειρότητα με την οποία πορεύεται η Κυβέρνηση, φέρνοντας πάλι το παράδειγμα του «επιτελικού μπάχαλου» της Κυβέρνησης στο ζήτημα των τελωνείων της Θράκης, στα σύνορα με την Βουλγαρία, στην απουσία κλιμακίων του ΕΟΔΥ από τα τελωνεία στον Έβρο όλο αυτό το διάστημα, αλλά και στις επικίνδυνες δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, κ. Πέτσα, περί άμεσης επαναλειτουργίας του τελωνείου των Καστανέων, δηλώσεις που προκάλεσαν ανησυχία.

Η Βουλευτής από τον Έβρο υπενθύμισε ακόμη ότι με ευθύνη της ίδιας της Κυβέρνησης και του Υπουργού Τουρισμού, κ. Θεοχάρη, λίγο καιρό πριν, τα νησιά της Σαμοθράκης και της Θάσου είχαν στιγματιστεί ως «νησιά υψηλού κινδύνου» ως προς τον κορονοϊό και μάλιστα ότι στερούνται υποδομών υγείας και βρίσκονται μακριά από μεγάλα νοσοκομεία ή νοσοκομεία αναφοράς.

Η κα Γκαρά επισήμανε πως οι παραπάνω κυβερνητικές παλινωδίες έχουν προκαλέσει τεράστια καταστροφή στην τοπική οικονομία και τον τουρισμό της Θράκης, οδηγώντας σε μαζικές ακυρώσεις επισκέψεων από τουρίστες στη περιοχή και σπρώχνοντας χιλιάδες εργαζόμενους και επαγγελματίες στο χείλος της καταστροφής.

Παράλληλα, η Βουλευτής Έβρου αναφέρθηκε στους χιλιάδες εργαζόμενους – που με ευθύνη της Κυβέρνησης – αναγκάστηκαν να περάσουν 3 μήνες με μόλις 800 ευρώ, στις χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αυτή τη στιγμή δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα και είναι αποκλεισμένες από κάθε μορφή στήριξης ή ενίσχυσης της ρευστότητάς τους, στους χιλιάδες αγρότες, παραγωγούς, κτηνοτρόφους που δεν έχουν λάβει την παραμικρή βοήθεια από την Κυβέρνηση όλους αυτούς τους μήνες της  κρίσης, το πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα «Συν-εργασία» της Κυβέρνησης που έχει ουσιαστικά καταρρεύσει, τις εκκρεμείς συντάξεις και τα ελλείμματα στον ΕΦΚΑ που γιγαντώνονται μέρα τη μέρα και σύντομα θα οδηγήσουν, σύμφωνα με τους ειδικούς, σε νέες περικοπές.

Κλείνοντας την τοποθέτησή της η κα Γκαρά αναφέρθηκε στο ξεπούλημα του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης που επιχειρεί η Κυβέρνηση, που αποτελεί δημόσια υποδομή εθνική σημασίας, στα μεγάλα έργα που όλα έχουν «παγώσει» στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, στα εγκεκριμένα έργα από τον «Φιλόδημο» ή άλλα προγράμματα που έχουν μείνει καιρό τώρα στάσιμα, με την ίδια την Περιφέρεια είτε να σιωπά, είτε να απουσιάζει από τις εξελίξεις, είτε να κινείται με πολύ αργούς ρυθμούς.

«Θέλει πολλή δουλειά και έμπρακτο ενδιαφέρον, κυρίως στις ακριτικές περιοχές και στις ακριτικές περιφέρειες», σημείωσε καταλήγοντας η κα Γκαρά.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη