Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Γκαρά: «Με ευθύνη της κυβέρνησης 50 εργαζόμενοι από την (πρώην) εταιρεία ‘‘ΘΡΑΚΗ ΑΕ’’ καταδικάζονται στην ανεργία και την ανέχεια»

Ερώτηση για την εγκληματική απόφαση της κυβέρνησης να μην ανανεωθεί το ειδικό πρόγραμμα «επανειδίκευσης, κατάρτισης και απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για πρώην εργαζόμενους της εταιρείας ‘Θράκη ΑΕ’» με αποτέλεσμα 50 εργαζόμενοι στον Έβρο να οδηγηθούν στην ανεργία και την ανασφάλεια, κατέθεσε η Βουλευτής Έβρου και Αν. Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης & Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Νατάσα Γκαρά.

Η Βουλευτής Έβρου σημειώνει πως καμία κυβέρνηση, από το 2009 που υλοποιείται το συγκεκριμένο πρόγραμμα και μέχρι σήμερα, δεν τόλμησε να εγκαταλείψει και να καταδικάσει τους 50 αυτούς εργαζόμενους, πολλοί εξ αυτών με μεγάλη εργασιακή εμπειρία, στην ανεργία και στην ανέχεια.

Μάλιστα, τονίζει πως τα ερωτήματα για αυτήν την απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης γίνονται ακόμη μεγαλύτερα, καθώς είναι γνωστό πως οι εν λόγω εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε υπηρεσίες (Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, Δήμος Αλεξανδρούπολης, ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης, Επιμελητήριο Έβρου κλπ) που αντιμετωπίζουν καθημερινά κενά και ελλείψεις σε προσωπικό.

Η κα Γκαρά κάνει λόγο για «συνεχείς κυβερνητικές αποφάσεις που υποβαθμίζουν και φτωχοποιούν την ακριτική περιοχή του Έβρου, δυσχεραίνουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών, αυξάνουν την ανεργία και δημιουργούν συνθήκες ερημοποίησης σε όλο τον Νομό».

Τέλος, ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό:

– Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει άμεσα η κυβέρνηση ώστε να ανανεωθούν οι συμβάσεις του ειδικού προγράμματος για τους εργαζόμενους της πρώην εταιρείας «ΘΡΑΚΗ ΑΕ», και να μην πεταχτούν οριστικά στο δρόμο οι 50 εργαζόμενοι στον Έβρο, αυτοί και οι οικογένειές τους, αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας;

– Σχεδιάζει η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην κατάθεση και ψήφιση ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος για την τόνωση της εργασίας και της απασχόλησης συγκεκριμένα για την περιοχή του Έβρου και της Θράκης;

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη