Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Γκαρά: «Να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του Συλλόγου Εστίασης Ορεστιάδας»

Την επιστολή της Ένωσης Καταστημάτων Μαζικής Εστίασης Αναψυχής & Διασκέδασης (Ε.Κ.Μ.Ε.Α.Δ.) Δήμου Ορεστιάδας, κατέθεσε ως Αναφορά στη Βουλή των Ελλήνων η Βουλευτής Έβρου και Αναπληρώτρια Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά.

Η κα Γκαρά προχώρησε στην κατάθεση αυτής της Αναφοράς και για τον λόγο πως πολλά από τα αιτήματα τα οποία ζητά να υλοποιηθούν ο Σύλλογος Εστίασης Δήμου Ορεστιάδας είναι και προτάσεις, απολύτως κοστολογημένες και τεκμηριωμένες που κατέθεσε ο
Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ αυτές τις ημέρες.

Οικονομικές προτάσεις όπως η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 13% στο 6%, η μόνιμη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων, η επέκταση του μέτρου επιδότησης ενοικίου ή η επιδότηση των επιχειρήσεων εστίασης υπό τη μορφή χρηματοδότησης και όχι δανειοδότησης.

Μέτρα τα οποία όλοι οι παραγωγικοί φορείς της χώρας έχουν αγκαλιάσει και υιοθετήσει και, δυστυχώς, η Κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται μέχρι σήμερα να εφαρμόσει ώστε να ανακουφίσει σε έναν βαθμό τις βαριά πληττόμενες επιχειρήσεις, ιδιαίτερα στον κλάδο της εστίασης. Που απασχολούν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους και πολλές χιλιάδες επαγγελματίες.

Στο τέλος της Αναφοράς η κα Γκαρά ζητά από τον αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών να εξετάσει άμεσα τα αιτήματα που αναγράφονται στην επιστολή της Ε.Κ.Μ.Ε.Α.Δ. Δήμου
Ορεστιάδας, και να της απαντήσει σχετικά το συντομότερο.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη