Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Γκουγκουσκίδου: Καταψήφισε τον προϋπολογισμό – Γιατί ο Δήμος Ορεστιάδας πληρώνει τριψήφιο ποσό για ορκωτούς ελεγκτές σε σχέση με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης

Στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας, στις 16-12 2020, για την έγκριση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2021, η Δημοτική Παράταξη ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ καταψήφισε τον προτεινόμενο προϋπολογισμό και κάλεσε τη δημοτική αρχή να φέρει έναν προϋπολογισμό προσαρμοσμένο στις ανάγκες της κοινωνίας.

Η Μαρία Γκουγκουσκίδου σε γραπτή της εισήγηση αναφέρθηκε τόσο στα έσοδα όσο και στα έξοδα του προϋπολογισμού. Ειδικότερα:

  • Ζήτησε στα έσοδα την οριζόντια μείωση των Δημοτικών τελών κατά το ποσό που θα εισπράξει ο Δήμος από τους δημότες που δήλωσαν τα επιπλέον τετραγωνικά μέτρα, σε εφαρμογή του ν. 4647/2019. Αλλά και μείωση των δημοτικών τελών σε επαγγελματίες, οικογένειες με ένα μέλος ΑΜΕΑ και οικογένειες χωρίς ή με εισόδημα κάτω απ’ το όριο της φτώχειας.
  • Στον πίνακα των εξόδων διαφώνησε:
    α) με τη μείωση του προϋπολογισμού της Τεχνικής Υπηρεσίας κατά
    2.000.000 ευρώ, που σημαίνει λιγότερα έργα.
    β) με τη μείωση των κονδυλίων για δράσεις Κοινωνικής Πολιτικής και
    καυτηρίασε την πρόθεση της δημοτικής αρχής να δαπανήσει το ευτελές ποσό των 22.218 ευρώ για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
    γ) με τη διαδικασία των απευθείας αναθέσεων που ευνοούν τους ημετέρους και χαρακτηριστικά καλεί τον δήμαρχο να βάλει τέλος στο «Πάρτι των Απευθείας Αναθέσεων».
    δ) με την επιχορήγηση κατά 400.000 ευρώ της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης, εφόσον τα λεφτά πηγαίνουν σε επώνυμους καλλιτέχνες.
  • Ζήτησε:
    α) την αύξηση του κονδυλίου για την επιμόρφωση του προσωπικού του
    Δήμου, χαρακτηρίζοντας υποτιμητικό το προτεινόμενο ποσό των 1.000 ευρώ.
    β) να δημοσιοποιηθούν τα έντυπα και τα ηλεκτρονικά μέσα που εισέπραξαν απ’ τον Δήμο το τρέχον οικονομικό έτος το ποσό των 35.000 ευρώ για συνδρομές και δημοσιεύσεις.
    γ) να αυξηθεί το αποθεματικό των 417,06 ευρώ σε ένα μεγαλύτερο ώστε να μπορεί ο Δήμος να ανταποκριθεί σε έκτακτα γεγονότα.
    δ) την αύξηση του προτεινόμενου κονδυλίου των 99.200 ευρώ για την
    αγροτική οδοποιία, η οποία είναι σε τραγική κατάσταση.

Τέλος, επανέφερε ένα θέμα που και πέρυσι στην αντίστοιχη συνεδρίαση έθεσε υπόψη του δημάρχου και φυσικά αυτός αδιαφόρησε. Ο Δήμος Ορεστιάδας ξοδεύει για την εργασία του ελέγχου από ορκωτούς ελεγκτές 12.500 ευρώ, ενώ ο Δήμος Αλεξανδρούπολης για την ίδια ακριβώς εργασία ξοδεύει 3.819 ευρώ και κάλεσε τον δήμαρχο να προστατεύει τα χρήματα των δημοτών.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη