Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Γκότσης: Οι ανάγκες επιβάλλουν την δημιουργία εισόδου – εξόδου της Εγνατίας στο ύψος της Πυλαίας

Μετά τα τελευταία πλημμυρικά φαινόμενα που έγιναν την Τρίτη 12-1-2021 στην περιοχή μας, αναδείχθηκε μια ακόμη ανάγκη που επιβάλει την δημιουργία εισόδου εξόδου στο ύψος της Πυλαίας, στην Εγνατία οδό.

Με την κατάκλιση των υδάτων στην Εθνική οδό, τόσο στην κατεύθυνση από Φέρες προς Αλεξανδρούπολη, όσο και από Φέρες προς Αρδάνιο, η πόλη των Φερών και μεγάλο μέρος της Δημοτικής Ενότητας, έμεινε αποκομμένο από την Έδρα του Δήμου την Αλεξανδρούπολη, αλλά και από τον υπόλοιπο Νομό.

Στις Φέρες λειτουργεί το Πολυδύναμο Ιατρείο και λειτουργεί επίσης και βάση του ΕΚΑΒ. Η αντιμετώπιση των έκτακτων παθολογικών περιστατικών η και ατυχημάτων θα ήταν αδύνατο υπό αυτές τις συνθήκες να διεκπεραιωθεί στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Λεωφορείο του ΚΤΕΛ εγκλωβίστηκε στο σταθμαρχείο των Φερών, καθηγητές και υπάλληλοι διαφόρων υπηρεσιών, εγκλωβίστηκαν στην Αλεξανδρούπολη και στις Φέρες αντίστοιχα.

Αυτά ως συμβάντα προστίθενται σε δεκάδες άλλους λόγους που επικαλούμασταν τα προηγούμενα χρόνια για την πρόσβαση μας στην Εγνατία, όπως την γρήγορη μεταφορά των αγροτικών-κτηνοτροφικών προϊόντων, την έδρα της Ταξιαρχίας που εδράζεται στις Φέρες, την αποσυμφόρηση της Εθνικής οδού προς Αλεξανδρούπολη κλπ.

Το 2017 ως Δημοτική Αρχή προχωρήσαμε σε προγραμματική σύμβαση με την Εγνατία Οδό, για την πραγματοποίηση τριών μελετών. Κόμβος Δικέλων, Κόμβος Νοσοκομείου και είσοδο έξοδο Πυλαίας. Για αυτό τον λόγο είχαμε δεσμεύσει σε κωδικό 500.000 ευρώ. Δυστυχώς η απόφαση αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου δεν πέρασε από την Αποκεντρωμένη.

Σήμερα πληροφορούμαστε ότι η Εγνατία Οδό, δεν είναι αρνητική στην δημιουργία εισόδου και εξόδου στο ύψος της Πυλαίας, αρκεί κάποιος να κάνει τις μελέτες και προφανώς να χρηματοδοτήσει το έργο. Αδήριτη ανάγκη είναι άμεσα ο Δήμος να προχωρήσει στην μελέτη και την κατάθεση της στην Περιφέρεια για να βρεθεί χρηματοδοτικό εργαλείο. Ο χρόνος δείχνει ότι πλέον κάθε καθυστέρηση, μπορεί να λειτουργήσει σε βάρος των πολιτών.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη