Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Γνωστός ψυκτικός της Αλεξανδρούπολης παρ’ ολίγον θύμα τηλεφωνικής απάτης

Το φαινόμενο με τις τηλεφωνικές απάτες έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις κάτι που αποτυπώνεται και στα αστυνομικά δελτία καθώς καταγράφονται καθημερινά τέτοιου είδους περιστατικά.
Αποτέλεσμα, επιχειρηματίες και όχι μόνον, να βλέπουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ να κάνουν φτερά από τους λογαριασμούς τους.
Το τελευταίο εικοσιτετράωρο οι επιτήδειοι έβαλαν στο στόχαστρο τους επιχειρήσεις του Έβρου.
Δυστυχώς σε δύο περιπτώσεις που καταγράφηκαν την πρώτη μέρα του Αυγούστου υπήρξαν δύο θύματα, ένας καταστηματάρχης και μία εταιρεία σε Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη αντίστοιχα.
Μία τέτοια εμπειρία βίωσε και γνωστός ψυκτικός της Αλεξανδρούπολης όπου τελευταία στιγμή και πριν το μοιραίο «κλικ»  αντιλαμβανόμενος ότι κάτι δεν πάει καλά γλίτωσε από τους επιτήδειους.
Το focustonevro.gr επικοινώνησε μαζί του (για ευνόητους λόγους διατηρούμε την ανωνυμία του) και μας περιέγραψε όλα όσα συνέβησαν το πρωί της 1 Αυγούστου.

Πιο συγκεκριμένα το πρωί της Δευτέρας η εταιρεία του ενλόγω ψυκτικού δέχτηκε τηλεφώνημα από άγνωστο άτομο, ο οποίος παρουσιάστηκε ως εκπρόσωπος κατασκευαστικής εταιρίας και μάλιστα ΟΕ δίνοντας φυσικά και ένα ψεύτικο ονοματεπώνυμο. Στην επικοινωνία που είχε με την γραμματέα της ζήτησε αριθμό λογαριασμού για να καταθέσει χρήματα που οφείλει.

Στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι θα στείλει ένα e-mail που θα έχει ένα link και το οποίο θα πρέπει να ανοίξει η γραμματέας και να συμπληρώσει τα στοιχεία (κωδικούς) για να γίνει άμεσα η πληρωμή.

Η υπάλληλος της εταιρείας αντιλαμβανόμενη ότι κάτι δεν πάει καλά επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη – εργοδότη της και τον ενημέρωσε για την επικοινωνία που είχε. Αμέσως ο ίδιος με ψυχραιμία και χωρίς να κάνει την λάθος κίνηση που θα του κόστιζε οικονομικά, επικοινώνησε με τον τηλεφωνικό αριθμό που είχε κρατήσει νωρίτερα η γραμματέας και τον φερόμενο ως συνεργάτη της κατασκευαστικής για να επιβεβαιώσει την επικοινωνία και το αληθές της πρόφασης του άνδρα.

Στην επικοινωνία αυτή ο επίδοξος απατεώνας επέμενε στους ισχυρισμούς του, όπως μας είπε ο ψυκτικός,  με θράσος μάλιστα, ότι χρωστούσε και ήθελε να καταβάλει το υπόλοιπο. Μάλωνε κιόλας τον επιχειρηματία γιατί η γραμματέας του δεν προχωράει τη διαδικασία και του κλείνει το τηλέφωνο.

Μόλις ο ψυκτικός άρχισε να κάνει αναφορά στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, τότε ο άγνωστος που βρισκόταν στην άλλη γραμμή του τηλεφώνου έκλεισε την επικοινωνία αφού πρώτα τον έβρισε!!!

Η αστυνομία κατά καιρούς ενημερώνει για τις απάτες είτε τηλεφωνικές, είτε με τους τραπεζικούς λογαριασμούς, ωστόσο πολλοί είναι οι άνθρωποι που πέφτουν θύματα και χάνουν έως και την περιουσία τους.

Προσοχή!!!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email