Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

Γράφει ο Ακρίτας

Ξεκινάω μία στήλη με στόχο να σας προσφέρω ειδήσεις και πληροφορίες που καθημερινά θα μας απασχολούν και θα σας μεταφέρουν τον παλμό των γεγονότων στην περιοχή μας.

Με λίγα λόγια, θα διαβάζετε ειδήσεις και σχόλια που θα είναι χρήσιμα για να πληροφορηθείτε πως κυλούν τα γεγονότα στην περιοχή.

Ξεκινάμε:

–          Διάβασα ότι ο φράχτης στον Έβρο θα είναι έτοιμος την Άνοιξη!!!

(σημειώστε). Αν θα είναι έτοιμος στο τέλος του καλοκαιριού πάλι καλά….

–          Στα μαθηματικά και κυρίως στην πρόσθεση ήμουν πάντα καλός.

(σημειώστε). 10 +4+5+2+1+….πλειοψηφία.

Δεν σας μπέρδεψα, μέσα στις επόμενες ημέρες θα υλοποιηθεί.

–          Τα κρούσματα στην σχολή αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, έβαλαν την περιοχή στις «κόκκινες». Λέτε να αρχίσουμε να ζητάμε την απομάκρυνσή της, για την επιστροφή στην ομαλότητα της περιοχής;

–          Αλλαγή στην θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου σε Δήμο του Έβρου, μέσα στον Μάρτιο.

Θα αναλάβει ο πλέον παλαιότερος στο όργανο.

–          Με την Νοσηλευτική Διδυμοτείχου ασχολείται κανείς; Ή έπεσαν όλοι στα άλλα θέματα που απασχολούν στην περιοχή (ΚΥΤ,ΠΡΟΚΕΚΑ Φυλακίου, Κορωνοϊός κλπ.)

–          Οδικός γίνεται με δεκάδες Βουλγαρικά και Ρουμανικά φορτηγά η μεταφορά του Αμερικάνικου στρατιωτικού υλικού στην Κωστάντζα της Ρουμανίας από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Το δίκτυο του ΟΣΕ έχει ζημιές λόγω πλημμυρών και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Ψάχνουμε για επενδυτές χωρίς ασφαλείς υποδομές….

–          Μας υποσχέθηκαν ότι ο Περιφερειακός της Αλεξανδρούπολης θα είχε δημοπρατηθεί μέσα στο 2020. Μάρτης του 21 και ακόμη δεν δημοπρατήθηκε. Ξέρετε τι φταίει;

Τα δικαστήρια, αφού αναβλήθηκε η διαδικασία για τις απαλλοτριώσεις, που ήταν να γίνει την τελευταία φορά, πριν από δύο εβδομάδες.

–          Από την στιγμή που ξεκίνησαν τα διόδια του Αρδανίου μειώθηκε η κίνηση στην Εγνατία οδό. Για λόγους οικονομίας προτιμούν τον κάθετο άξονα. Έτσι βρέθηκε ο τρόπος για να μην χαλάει κάθε λίγο και λιγάκι ο αυτοκινητόδρομος.

–          Έτοιμος ο φράχτης στην περιοχή Βύσσα- Καστανιές. Τουλάχιστον από εκεί δεν κινδυνεύουμε με ενδεχόμενη είσοδο μεταναστών. Κάποιος μου «σφύριξε» πως πολύ σύντομα θα μπει αίτημα για την συνέχισή του σε όλη την παρέβρια ζώνη.

Αν βρεθούν τα χρήματα το σχέδιο θα υλοποιηθεί…

Για το fokustonevro

O ΑΚΡΙΤΑΣ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη