Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Γραφείο του δήμου και δημοτικό πολιτιστικό κέντρο στην Άβαντος προτείνει ο σύμβουλος κοινότητας Αλεξανδρούπολης Δ.Μερκούρης

Με παρέμβαση του προς τις Δημοτικές Παρατάξεις του Δήμου Αλεξανδρούπολης, τους Δημοτικούς Συμβούλους Αλεξανδρούπολης και τους Κοινοτικούς Συμβούλους Δήμου Αλεξανδρούπολης, ο σύμβουλος της κοινότητας Αλεξανδρούπολης Δημήτρης Μερκούρης, προτείνει τη δημιουργία γραφείου του δήμου και δημοτικό πολιτιστικό κέντρο στην οδό Άβαντος.

Αναφέρει ότι είναι επιτακτική ανάγκη η εστίαση του ενδιαφέροντός σ’ στην περιοχή της οδού Άβαντος και ότι “η λειτουργία ενός γραφείου του Δήμου στην περιοχή και ενός Δημοτικού Πολιτιστικού Κέντρου θα λύσει πολλά και ουσιαστικά προβλήματα“.

Ο κ. Μερκούρης σχολιάζει το δελτίο τύπου του Δήμου για το θέμα των χρημάτων που διατεθούν για Ρομά, με σκοπό την ενημέρωσή τους για τον κορονοϊό. Μιλά για “έλλειψη οράματος, σχεδιασμού και αποτελεσματικότητας” και στοχοποίηση του κ. Δαγλή Γιασάρ.

Δείτε παρακάτω ολόκληρη την ανάρτηση του κ. Μερκούρη


Διάβασα το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης την 26η Μαίου 2020 σχετικά με την υπ΄αριθμ. 20210/27-3-2020 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκου για την προμήθεια υλικού, καθώς και λοιπών υπηρεσιών συναφών με την αντιμετώπιση της κατεπείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης για τη λήψη μέτρων αποφυγής και διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 σε οικισμούς και καταυλισμούς Ρομά, που βρίσκονται σε 98 Δήμους της χώρας. Θα περίμενε κανείς το δελτίο τύπου του Δήμου να περιοριστεί στα μέτρα που έχει λάβει ή θα λάβει ο Δήμος για την αποφυγή και διάδοση του κορωνοϊού COVID-19, ενώ ταυτόχρονα να γνωστοποιήσει -επωφελούμενος τις εξασφαλισμένες πιστώσεις της έντυπης και ηλεκτρονικής πληροφορίας- το στρατηγικό πλαίσιο που «έχει επεξεργαστεί» για τη συνολική αναβάθμιση της περιοχής που ζουν περίπου 4.500 πολίτες (χριστιανοί και μουσουλμάνοι). Αντίθετα στο δελτίο τύπου διακρίνουμε έλλειψη οράματος, σχεδιασμού και αποτελεσματικότητας. Διακρίνεται κυρίως η έλλειψη δημοκρατικών αντιλήψεων και στοχοποιείται ο κ. Δαγλή Γιασάρ, δάσκαλος και ενεργός πολίτης «Ο γνωστός κύριος Δαγλή Γιασάρ, με την επί χρόνια επικίνδυνη τακτική του, προσπάθησε και πάλι να εμποδίσει κάθε μορφής υποστήριξη της Πολιτείας και του Δήμου προς τους μουσουλμάνους κατοίκους της οδού Άβαντος». Ο πολίτης αυτός μαζί με τον πρώην πρόεδρο του Πολυκοινωνικού κ. Χρήστο Γερακόπουλο για πρώτη φορά κατέγραψαν οικογένειες και οικίες και έδωσαν ονομασίες στις οδούς στα οικοδομικά τετράγωνα της περιοχής. Η πράξη αυτή δεν αναγνωρίζεται επίσημα από τη νέα δημοτική αρχή. Εντούτοις, το αποτέλεσμα της χρησιμοποιείται για τον αριθμό των οικογενειών που ανακοινώθηκε ότι θα λάβουν βοήθεια. Αναλυτικότερα η βοήθεια θα δοθεί σε 850 οικογένειες, αριθμός που αντιστοιχεί ακριβώς στον αριθμό των οικογενειών που καταγράφηκαν από το Πολυκοινωνικό με την ονοματοθεσία οδών.
Είναι επιτακτική ανάγκη η εστίαση του ενδιαφέροντός μας σ’ αυτή την περιοχή. Τα προβλήματα της οδού Άβαντος χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Σ’ ένα μικρό μέρος της ιδιαίτερα αναφέρονται θέματα περιθωριοποίησης, φτώχειας και παραβατικότητας. Η λειτουργία ενός γραφείου του Δήμου στην περιοχή και ενός Δημοτικού Πολιτιστικού Κέντρου θα λύσει πολλά και ουσιαστικά προβλήματα. θα είναι η γέφυρα ουσιαστικής επικοινωνίας και στήριξης μεταξύ Δήμου – Πολιτείας και οικισμού. Κυρίως όμως θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη προς τον Δήμο, θα αυξήσει την αυτοπεποίθηση των κατοίκων της περιοχής και θα αποτρέψει τις όποιες κακόβουλες παρεμβάσεις.
Μέσα στο επόμενο διάστημα θα έχετε τη συνολική πρόταση μου προς ψήφιση.
Κλείνω με την ακόλουθη επισήμανση «Η καλλιέργεια “μίσους” και η στοχοποίηση πολιτών δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους».

Δημήτριος Μερκούρης
Σύμβουλος Κοινότητας Αλεξανδρούπολης

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη