Σάββατο 27 Απριλίου 2024

«Γυρίζει σελίδα» το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Με μια ανάρτηση του σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο Οργανισμός Λιμένα Αλεξανδρούπολης καταγράφει τις τελευταίες σημαντικές εξελίξεις που έλαβαν χώρα και δείχνουν πως το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αφήνει την στασιμότητα του παρελθόντος και περνάει σε μια νέα εποχή αισιοδοξίας και της πολυπόθητης ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης σημειώνει για πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία συνδέθηκε ο λιμένας με τον σιδηρόδρομο, και δη μεταφέροντας 300 οχήματα, άρματα και containers για την διεξαγωγή της νατοϊκής άσκησης “Atlantic Resolve”.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η παράκαμψη των Στενών του Βοσπόρου, το οποίο αποτελεί ουσιαστικά και το στρατηγικό πλεονέκτημα που έχει να επιδείξει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, αποτελεί πραγματικότητα συνδέοντας πλέον την Αλεξανδρούπολη και κατ’ επέκταση τη χώρα μας με τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη.

Αναμφίβολα, οι τελευταίες εξελίξεις δημιουργούν αισιοδοξία και προσδοκίες για συνέχιση και εντατικοποίηση των προσπαθειών ώστε το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης να αποκτήσει την θέση που του αρμόζει βάσει των δυνατοτήτων και των προοπτικών ανάπτυξης του.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email