Δευτέρα 6 Μαΐου 2024

Γ. Ζαμπούκης: “Η Αλεξανδρούπολη τουριστικά, είναι στα καλύτερά της”

Η Αλεξανδρούπολη διανύει την καλύτερη τουριστική της περίοδο τονίζει μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο δήμαρχος της Γιάννης Ζαμπουκης. Η επισήμανση αυτή έγινε με αφορμή την επίλυση του προβλήματος στο  σύστημα ψύξης στον κλιματισμό του αεροδρομίου «Δημόκριτος»  μετα από παρέμβαση του ιδίου στη ΔΙΑΜΑΘ, όπου με συνοπτικές διαδικασίες δόθηκε άμεσα λύση στο πρόβλημα που ταλαιπωρούσε επιβάτες και προσωπικό εν μέσω καύσωνα.

«Δεν είναι δυνατό  σε μια όμορφη ευρωπαϊκή πόλη να υπάρχουν αίθουσες υποδοχής των επισκεπτών στο αεροδρόμιο χωρίς κλιματισμό»  επανέλαβε προσθέτοντας ότι η πόλη βρίσκεται στο αποκορύφωμα  της επισκεψιμότητας και ότι αδυνατεί να ανταπεξέλθει στον όγκο της ζήτησης, να υποδεχθεί όπως αρμόζει το πλήθος του κόσμου που έρχεται  να την γνωρίσει.

Αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι υπήρξαν τελευταία εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης όπου οι συντελεστές τους εξυπηρετήθηκαν σε άλλες πόλεις.

«Είναι αδύνατη η εξεύρεση καταλυμάτων στην πόλη και γίνεται προσπάθεια  να εξασφαλισθεί  η διαμονή ακόμη και για τη συνοδεία της ΠτΔ ενόψει της επίσκεψης της τον Δεκαπενταύγουστο,  πράγμα που σημαίνει ότι η πόλη είναι πολύ μικρή απέναντι σε τόσες απαιτήσεις.

Η αυξημένη επισκεψιμοτητα  σύμφωνα με τον κύριο Ζαμπούκη είναι αποτέλεσμα δουλειάς των προηγούμενων χρόνων  με συνεχή παρουσία του Δήμου σε όλες τις τουριστικές εκθέσεις των Βαλκανίων και το επιστέγασμα όλων αυτών είναι η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για την αεροπορική σύνδεση Λάρνακας Αλεξανδρούπολης το ερχόμενο Πάσχα μιας και η  αρχική συμφωνία αφορούσε 16 πτήσεις τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο όμως η αδυναμία εξεύρεσης κλινών από την Κυπριακή πλευρά μετέθεσε την έναρξη της συνεργασίας το Πάσχα του 2024 .

Ήδη από αυτήν την εβδομάδα ξεκίνησε και η εφαρμογή του τουριστικού βαρόμετρου στον Δήμο Αλεξανδρούπολης όπου 300- 600 άτομα αναμένεται  να απαντήσουν σε σχετικό ερωτηματολόγιο που θα υπάρχει σε επίμαχα σημεία της περιοχής οι απαντήσεις των οποίων θα καθορίσουν τον τρόπο αντιμετώπισης των επισκεπτών στηριζόμενοι στις προτιμήσεις τους πάνω σε διάφορες υπηρεσίες που παρέχονται σε αυτούς.

Σημεία όπως τα τελωνεία Κήπων και Νυμφαίας , το αεροδρόμιο , το λιμάνι και το ΚΤΕΛ θα περιλαμβάνουν τα ερωτηματολόγια τα οποία θα συμπληρώνουν οι πολίτες.

Μεγάλη είναι  η επισκεψιμοτητα   και στο δημοτικό κάμπινγκ αποτέλεσμα της ανακαίνισης όπως είπε που έγινε τον χειμώνα ώστε σήμερα να δουλεύουν όλοι οι  χώροι υποδοχής του .

Προς το παρόν οι ετοιμασίες που γίνονται  στο Δήμο αφορούν τη επίσκεψη της Αυτού Εξοχότητας της ΠτΔ ανήμερα του  Δεκαπενταύγουστου με επισκέψεις στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, στο μοναστήρι της Παναγιάς του Έβρου στη Μάκρη και με συναστεί με γυναίκες στο Εθνολογικό Μουσείο.

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email