Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Γ. Κατρούγκαλος: Χωρίς ομοφωνία το πόρισμα της Διακομματικής για τη ανάπτυξη της Θράκης

Χωρίς πνεύμα ομοφωνίας και συγκλίσεις το πόρισμα που αναμένεται εντός Νοεμβρίου από τη Διακομματική Επιτροπή της Θράκης, σε ότι αφορά το αναπτυξιακό σκέλος.

Ωστόσο ομοφωνία επήλθε σε μεγάλο σκέλος των θεσμικών ζητημάτων, όπως το θέμα της εκλογής του Μουφτή και τη συνέχιση των μέτρων θετικής διάκρισης προς την Μειονότητα. Ειδικότερα για την εκλογή του Μουφτή η επιτροπή κατέληξε στο να τυγχάνει όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής από την Μειονότητα, ο οποίος θα προκύπτει μετά από τρεις προτάσεις, όπου την τελική επιλογή θα την κάνει ο Υπουργός Παιδείας.

Αυτό τόνισε στην Κομοτηνή που βρέθηκε ο πρώην υπουργός και αντιπρόεδρος της Διακομματικής, Καθηγητής, Γιώργος Κατρούγκαλος σε επίσκεψή του στην Κομοτηνή το Σαββατοκύριακο.

Εξηγώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Κατρούγκαλος, ανέφερε πως τα κόμματα και ειδικά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης βλέπουν με διαφορετικό πρίσμα την προοπτική της ανάπτυξης της Θράκης.
Ξεκαθάρισε ωστόσο, πως από την πλευρά τους δεν δίνεται ώθηση στις μεταλλευτικές δραστηριότητες του χρυσού, ενώ υπογράμμισε πως και η πρόεδρος της Διακομματικής, Ντόρα Μπακογιάννη, είναι κατά της εξόρυξης χρυσού.

“Η Θράκη έχει δύο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά την Διασυνοριακότητα και την Πολυπολιτισμικότητα, τα οποία θα πρέπει να αποτελέσουν παράγοντες πρόσθετης ανάπτυξης. Η Θράκη θα πρέπει να πρωταγωνιστήσει στην Οικονομία της Γνώσης, να μετατραπεί σε ένα μέρος να χαίρεσαι να ζεις”, υπογράμμισε ο κ. Κατρούγκαλος.

Χθες το πρωί ο κ. Κατρούγκαλος επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων. Ενώ στις 3.00 το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής είχε συνάντηση με την πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Δροσερού “Η Ελπίδα” Σαμπιχά Σουλεϊμάν.

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη