Για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα ζώα συντροφιάς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μίλησε στην εκπομπή «Ανοιχτό Μικρόφωνο» με τον Κυριάκο Αετόπουλο στον Focus 88.9 ο κτηνίατρος Γιάννης Κωνσταντέλλης.
Όπως τόνισε, η έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες, η καυτή άμμος και η άσφαλτος μπορεί να προκαλέσουν εξάντληση, μυκητιάσεις, ακόμα και εγκαύματα ή θερμοπληξία στα κατοικίδια. «Η θερμότητα που ανακλάται στην άμμο βρίσκεται πολύ κοντά στο σώμα του ζώου – αυτό τα ταλαιπωρεί περισσότερο απ’ όσο φανταζόμαστε», σημείωσε.
Ο ίδιος συνέστησε αποφυγή της παραλίας και της βόλτας κατά τις θερμές ώρες της ημέρας, άφθονο δροσερό νερό, και μικρά γεύματα νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα. Αναφορικά με τη νομοθεσία, υπενθύμισε πως η πρόσβαση σκύλων επιτρέπεται μόνο σε μη οργανωμένες παραλίες και με λουρί, ενώ σε παραλίες με γαλάζια σημαία επιτρέπονται μόνο οι σκύλοι-οδηγοί.
Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα παρακάτω:
Κ.Π.









