Πέμπτη 9 Μαΐου 2024

Γ. Μπρούφας: Κοινό έντομο ο “λιθόκερος”, δεν είναι επικίνδυνο

«Ο λιθόκερος υπήρχε και υπάρχει στη χώρα μας, είναι ένα αρκετά κοινό έντομο και στην περιοχή μας, δεν είναι επικίνδυνο για τον άνθρωπο ούτε προκαλεί ζημιές στη φυτική ή ζωική παραγωγή», δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο καθηγητής, εντομολόγος στο τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Γιώργος Μπρούφας, σχολιάζοντας τις συχνές αναφορές κατοίκων του Έβρου για την παρουσία του σε διάφορα σημεία του νομού.

«Οι συχνότητα των posts που γίνονται, περισσότερο έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι, πλέον, τον διακρίνουν και εντυπωσιάζονται από το μέγεθός του», εκτίμησε ο κ. Μπρούφας, και πρόσθεσε πως «από το 2003 που διαμένει στην Ορεστιάδα, σχεδόν κάθε χρόνο κάποιος εντοπίζει λιθόκερο μέσα στην πόλη και τον φέρνει για αναγνώριση στο πανεπιστήμιο».

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι παρότι υπάρχουν αναφορές για τσίμπημα του συγκεκριμένου εντόμου σε άνθρωπο, «κανείς δεν κινδύνευσε από αυτό», ενώ ήταν απόλυτα καθησυχαστικός για την παρουσία του λιθόκερου, αφού όπως είπε, «δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο υγειονομικό ενδιαφέρον και δεν υπάρχει λόγος να ανησυχεί ο κόσμος».

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email