Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Γ. Πλακιωτάκης για ελέγχους από Λιμενικό: Εκτός πλοίων 2.500 άτομα το τριήμερο

Περίπου 2.500 άτομα, τα οποία επιθυμούσαν να ταξιδέψουν ακτοπλοϊκώς στα νησιά, δεν κατάφεραν να επιβιβαστούν στα πλοία έπειτα από τους ελέγχους που πραγματοποίησε το Λιμενικό Σώμα, δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο κ. Πλακιωτάκης επεσήμανε ότι είχαν παρατηρηθεί ελλιπείς έλεγχοι στα ταξίδια με πλοία το προηγούμενο διάστημα.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open το πρωί της Δευτέρας, πρόσθεσε ότι «γι’ αυτό ανέλαβε το Λιμενικό Σώμα να διενεργεί τους ελέγχους πριν την επιβίβαση και πλέον αποδεδειγμένα γίνονται». Υπογράμμισε, επίσης, ότι δεν θα υπάρξει εφησυχασμός.

Ως προς τα πρόσθετα μέτρα στη Μύκονο, είπε ότι είναι προτιμότερη μια μικρή ταλαιπωρία, παρά η απώλεια της τουριστικής περιόδου.

«Οι επιβάτες στο λιμάνι τουλάχιστον μιάμιση ώρα πριν την αναχώρηση»

Υπενθυμίζεται ότι, όπως ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα, τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος ανέλαβαν τους ελέγχους για την επιβίβαση στα πλοία.

Σε δήλωσή του την περασμένη Τετάρτη, ο κ. Πλακιωτάκης ζήτησε τη συνεργασία όσων πρόκειται να ταξιδέψουν με πλοία.

«Παρακαλώ να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα, να τηρούν σχολαστικά τα μέτρα προστασίας, να ακολουθούν τις υποδείξεις των γυναικών και των ανδρών του Λιμενικού Σώματος. Επίσης, για την διευκόλυνσή τους, να βρίσκονται στο λιμάνι τουλάχιστον μιάμιση ώρα πριν την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης του πλοίου» πρόσθεσε.

πηγή kathimerini.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη