Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Δήμαρχος Ορεστιάδας για ανεμογεννήτριες: “Είναι θέμα σεβασμού…,θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σταματήσουμε το έργο…”

«Έλλειψη σεβασμού απέναντι στην τοπική κοινωνία» διαπιστώνουν με δυσαρέσκεια, ένας μετά τον άλλο, οι φορείς που αντιδρούν στην απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας να εγκρίνει τους περιβαλλοντικούς όρους για τη δημιουργία αιολικού σταθμού στη θέση «Μαύρη Πέτρα» Πετρωτών του δήμου Ορεστιάδας.

«Είναι θέμα σεβασμού και πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να σταματήσουμε το έργο αυτό στη συγκεκριμένη περιοχή», δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Διαμαντής Παπαδόπουλος, τονίζοντας ότι «εκτός από τα νομικά “εργαλεία” που θα χρησιμοποιήσει ο δήμος μαζί με τους φορείς, θα υπάρξουν και πολιτικές επαφές με σκοπό να πειστούν εκείνοι που πρέπει, για το δίκαιο αίτημά μας».

Ο κ. Παπαδόπουλος διευκρίνισε ότι «η αντίρρηση δεν αφορά τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, οι οποίες αποτελούν κρίσιμο εθνικό θέμα εφόσον θέλουμε την απεξάρτησή μας από τα ορυκτά και τα εισαγόμενα καύσιμα, αλλά αφορά τη συγκεκριμένη χωροθέτηση». Ο ίδιος δήλωσε ότι «δεν περίμενε ότι δεν θα ληφθούν υπόψιν οι θέσεις των πολιτικών και επιστημονικών φορέων που εξέφρασαν τις απόψεις τους στη διαβούλευση», υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη περιοχή «είναι το μόνο δάσος στον δήμο Ορεστιάδας» και επεσήμανε ότι εκτός από τη σπουδαία βιοποικιλότητά του, «είναι και ένας τόπος που δείχνει ότι έχει προοπτικές αύξησης της επισκεψιμότητάς του».

Πηγή: ΕΡΤ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email