Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Δήμαρχος Σαμοθράκης: “Η επέκταση του λιμένα της Καμαριώτισσας, ένα στρατηγικής σημασίας έργο για το μέλλον του νησιού”

Το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο για το μέλλον του νησιού “ξαναζωντανεύει”

H αναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων και η επέκταση των κρηπιδωμάτων στο λιμάνι της Καμαριώτισσας της Σαμοθράκης βρίσκονται μεταξύ των 17 λιμενικών έργων συνολικού προϋπολογισμού 110 εκατομμυρίων ευρώ που εντάσσονται στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για ασφαλή πρόσβαση στα νησιά, για αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών και για την ενίσχυση της εδαφικής και κοινωνικής συνοχής.

Πρόκειται για την επανεκκίνηση του μεγαλύτερου αναπτυξιακού έργου που έχει σχεδιαστεί για το μέλλον της Σαμοθράκης, ενός έργου στρατηγικής σημασίας, το οποίο, σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού κ.Αθανάσιο Βίτσα, έρχεται να θέσει τα θεμέλια για οικονομική και κοινωνική αναβάθμιση.

“Από την προηγούμενη θητεία, το 2014, είχαμε θέσει ως προτεραιότητα την υλοποίηση αυτού του έργου, το οποίο θεωρούμε στρατηγική επιλογή για το μέλλον. Η ολοκλήρωση αυτού του έργου θα προσφέρει στη Σαμοθράκη την ευκαιρία να σταθεί ισότιμα δίπλα στα υπόλοιπα νησιά της Ελλάδας, συμβάλλοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής του νησιού.” αναφέρει ο κος Βίτσας.

Ο δήμαρχος του νησιού επισημαίνει ότι όλη αυτή η προσπάθεια εξελίσσεται σε στενή συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένα Αλεξανδρούπολης (Ο.Λ.Α.), το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ.), δηλαδή τον Υπουργό Ναυτιλίας και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ , η συμβολή των οποίων υπήρξε καθοριστική για την ένταξη του έργου στο αναπτυξιακό πρόγραμμα και για τη διασφάλιση των απαραίτητων πόρων.

“Αυτό το σημαντικό βήμα προς τα εμπρός αποτελεί απόδειξη της δέσμευσής μας να προσφέρουμε στους κατοίκους της Σαμοθράκης τις υποδομές που δικαιούνται, προκειμένου το νησί μας να αξιοποιήσει πλήρως το αναπτυξιακό του δυναμικό.” καταλήγει ο κος Βίτσας.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη