Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Άγνοια από την πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας για την μείωση των ενοικίων στα σχολικά κυλικεία.

Μία ιδιαίτερα ανησυχητική εικόνα παρατηρήθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο από πλευράς δημοτικής αρχής και κυρίως από την Πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Αλεξανδρούπολης, κας Δροσιάς Μουλατζίδου – Λαζαρίδου.

Η εικόνα αποτυπώθηκε από τις απαντήσεις που έδωσε η ίδια όταν δέχτηκε ερωτήματα αναφορικά με τα οικονομικά στοιχεία των σχολικών μονάδων, την επάρκεια σε πετρέλαιο και κυρίως για την μείωση των μισθωμάτων κατά 40% των ενοικίων στα κυλικεία που μπορεί να γίνει με απόφαση δημοτικού συμβουλίου.

Και στις δύο περιπτώσεις η κυρία Μουλατζίδου δήλωσε άγνοια για την εικόνα που παρουσιάζουν και για την ετοιμότητα των σχολείων ενόψει του επερχόμενου χειμώνα.

Το πιο ανησυχητικό όμως ήταν το γεγονός ότι δεν γνώριζε για την νέα τροπολογία που δίνει δικαίωμα μείωσης 40% των μισθωμάτων στα σχολικά κυλικεία για την φετινή περίοδο 2020 – 2021. Όπως φάνηκε βέβαια από τις αντιδράσεις των συναδέλφων της στο δημοτικό συμβούλιο, κανείς δεν γνώριζε κάτι από την δημοτική αρχή, όταν την ίδια ώρα ο Δήμαρχος Ορεστιάδας με ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όχι μόνο γνωρίζει το θέμα αλλά δήλωσε ότι θα το ψηφίσει στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Δείτε το σχετικό ΦΕΚ στο άρθρο 44.

Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι ψηφίστηκε τροπολογία σύμφωνα με την οποία έχουν τη δυνατότητα οι δήμοι, με απόφαση δημοτικού συμβουλίου, να προβούν σε μείωση 40% των ενοικίων των κυλικείων στις σχολικές μονάδες.

Δυστυχώς, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο δεν συζητήθηκε τέτοιο θέμα (θα μπορούσε ακόμη και ως έκτακτο) και η αγωνία των ιδιοκτητών κυλικείων συνεχίζεται μέχρι να ενεργοποιηθεί η δημοτική αρχή.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη