Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Έπιασαν δουλειά και περιμένουμε τα καλύτερα! Νέα και παλιά πρόσωπα, αλλαγές και τράμπες στο καινούργιο διοικητικό σχήμα…

Το νέο έτος μπήκε με τη ευχή όλων να είναι καλύτερο, με λιγότερα προβλήματα και περισσότερη αισιοδοξία. Με τις πιο θετικές σκέψεις, γεμάτοι όρεξη και διάθεση να προσφέρουν, όλοι όσοι εξελέγησαν για πρώτη φορά και όλοι όσοι επανεξελέγησαν κάνουν την αρχή τους, τόσο για την νέα χρονιά που μόλις μπήκε, όσο και για την προσπάθεια της νέας δημοτικής αρχής. Το νέο σχήμα, που θα διοικήσει το δήμο Αλεξανδρούπολης αποτελείται από νέους αλλά και παλιούς δημοτικούς συμβούλους, είναι ένα “μείγμα” ανανέωσης με φρέσκα πρόσωπα αλλά και με την εμπειρία, που φέρνουν μαζί τους από την προηγούμενη θητεία όσοι παραμένουν. 

Ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης, όλο αυτό το διάστημα μέχρι και την επίσημη ανακοίνωση των ανθρώπων με τους οποίους θα έκανε την εκκίνηση, σκεφτόταν κάθε παράμετρο και υπολόγιζε όλα τα δεδομένα, προτού προβεί σε οποιαδήποτε απόφαση.

Ο δήμαρχος μετά τα εκλογικά αποτελέσματα και την ετυμηγορία των δημοτών, τα έβαλε κάτω και αφού έκανε τις απαραίτητες επιλογές με γνώμονα ένα δυναμικό και διαφορετικό ξεκίνημα σε αυτήν την 5ετία, σε συνδυασμό με τις ικανότητες και τις γνώσεις του καθενός, προχώρησε στις τελικές του γνωστοποιήσεις, στην εκπνοή του 2023. Γνωστοποίησεις, που λίγο πολύ για τους περισσότερους ήταν αναμενόμενες, αφού τα σενάρια και οι πληροφορίες τις προηγούμενες ημέρες έδιναν και έπαιρναν…

Το σχήμα σε γενικές γραμμές δεν εξέπληξε με βάση και την σταυροδοσία, καθώς ο δημαρχος Αλεξανδρούπολης, από την πρώτη στιγμή είχε πει, ότι η επιλογή του θα εξαρτηθεί και απο την εντολή, που έδωσαν οι δημότες με την ψήφο τους και αυτήν θα την σεβαστή με το να συμπεριλάβει στην διοίκηση τα πρόσωπα που έλαβαν την μεγαλύτερη αποδοχή. Φυσικά υπήρξαν και οι εκπλήξεις, όχι μόνο για την τοποθέτηση προσώπων σε θέσεις ευθύνης, αλλά και για την ίδρυση νέων αντιδημαρχιών, που σκοπό έχουν την καλύτερη αντιμετώπιση ζητημάτων της καθημερινότητας αλλά και του προγραμματισμού.

Εκτός από τους αντιδημάρχους, γνωστοί έγιναν και οι πρόεδροι των οργανισμών αλλά και οι εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι.  Οι 9 αντιδήμαρχοι, οι 4 εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος ΔΕΥΑΑ, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος ΤΙΕΔΑ, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του δημοτικού ραδιοφώνου και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου είναι οι άνθρωποι του Γιάννη Ζαμπούκη, που ξεκινούν δουλειά με στόχο την συνέχιση του έργου αλλά και την υλοποίηση όλων των επόμενων στόχων. Όλοι αρχίζουν με “φόρα” σαν μια γροθιά, με πνεύμα συνεργασίας και σωστό σχεδιασμό. 

Επόμενο στάδιο, που αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, είναι η πρώτη συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου με την συμπολίτευση και αντιπολίτευση να κάθονται στις θέσεις τους, να εκτελούν το ρόλο τους, με τα επιχειρήματα και τις προτάσεις του καθενός, διαμορφώνοντας με αυτόν τον τρόπο το κλίμα μέσα στις συνεδριάσεις, από το οποίο θα φανεί και ποιές είναι οι επιδιώξεις του σώματος για το μέλλον και την πορεία του δήμου.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη