Σάββατο 4 Μαΐου 2024

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Κόντρα Φαλέκα – Ιντζεπελίδου για τις τηλεθερμάνσεις με… αγγλικά

Σε αντιπαράθεση με θέμα τις τηλεθερμάνσεις περιήλθαν ο πρώην αντιδήμαρχος ενέργειας Αλεξανδρούπολης Γιάννης Φαλέκας με τη νυν Ελένη Ιντζεπελίδου.

Η αρχή έγινε με ανάρτηση στην σελίδα της παράταξης «Πόλη & Πολίτες», την οποία και υπογράφει ο κ. Φαλέκας, ο οποίος παραθέτει άρθρο που αναφέρει για σχέδιο νόμου για ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής οδηγίας που θεσπίζει κοινό πλαίσιο προώθησης της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και θέτει έναν δεσμευτικό ενωσιακό στόχο για το συνολικό μερίδιο ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στην ακαθάριστη τελική κατανάλωση ενέργειας της Ένωσης το 2030. Ο Γιάννης Φαλέκας μίλησε για δικαίωση της παράταξης του μετά την εξέλιξη αυτή, ενώ χρησιμοποίησε μία φράση στα αγγλικά που είναι και τίτλος νέας ταινίας που έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ τηλεθέασης στο Netflix. Ο λόγος για το “Don’t look up” (Μην κοιτάτε ψηλά).

Η απάντηση από την πλευρά της δημοτικής αρχής δεν άργησε να έρθει, με την κ. Ιντζεπελίδου να απαντάει επίσης στα αγγλικά και να λέει στον κ. Φαλέκα: Don’t look back (Μην κοιτάζετε πίσω). Η αντιδήμαρχος στο δελτίο Τύπου της κάνει λόγο για “φούσκες” του κ. Φαλέκα στο παρελθόν, ενώ τονίζει ότι σχεδίαζε έργο για την τηλεθέρμανση 6,5 εκατομμυρίων, χωρίς αυτό να έχουν από αυτό όφελος οι πολίτες. Επίσης σημειώνει ότι ότι ο πρώην αντιδήμαρχος αδιαφορούσε για την ηλεκτροπαραγωγή καθώς είχε έλλειψη γνώσεων για το θέμα.

Αναλυτικά παρακάτω η ανάρτηση του Γιάννη Φαλέκα και η απάντηση της Ελένης Ιντζεπελίδου που ακολούθησε:

ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ

Η πλήρης δικαίωση μας για τον σχεδιασμό «δημιουργίας Τηλεθερμάνσεων» … Νόμος του ”Κράτους πλέον” !!!!!!!!!!

Και να φανταστείς ότι η Δημοτική αρχή τις ονομάζει «Αντιπαραγωγικές» και «Παρωχημένες» …. τόσο καλά !

Σχέδιο νόμου για την ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής οδηγίας 2018/2001 για τις ΑΠΕ ετοιμάζει το ΥΠΕΝ
https://energypress.gr/…/shedio-nomoy-gia-tin…

ΟΔΗΓΙΑ (ΕΕ) 2018/2001
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EL/TXT/PDF/?uri=CELEX:32018L2001&from=LV

…. Μια οδηγία … «γεμάτη» Τηλεθερμάνσεις, «γεμάτη» γεωθερμική ενέργεια, «γεμάτη» απορριπτόμενη θερμότητα και χρηματοδοτήσεις (πόσο κρίμα οι αιρετοί να μην παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Ευρώπη…Πόση ζημία κάνουν, ”δε φαντάζεσαι”)

Don’t Look Up … η Δημοτική αρχή, καληνύχτα !!!

Τομεάρχης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων
της Παράταξης “Πόλη και Πολίτες – Βαγγέλης Λαμπάκης”
Γιάννης Φαλέκας

Παραμονή των Φώτων, και ένα λαμπάκι φώτισε το μυαλό του κυρίου Φαλέκα, ο οποίος με ανάρτηση του μας δήλωσε ότι έχει lower στα αγγλικά!
Don’t look δεξιά και αριστερά κύριε Φαλέκα και κυρίως don’t look back!

Η Δημοτική αρχή κοιτάει μόνο μπροστά και ψηλά. Στους στόχους που έχει βάλει και κατακτά καθημερινά με σκληρή προσπάθεια.

Πόσες φούσκες του κυρίου φαλέκα μπορούμε άραγε να θυμηθούμε;
Το μίσθωμα του γεωθερμικού πεδίου των 94 χιλιάδων ευρώ κάθε χρόνο το οποίο μειώσαμε σε 13.000 εξοικονομώντας 800.000 ευρώ σε δέκα χρόνια για τους δημότες;;

Το ότι σχεδίαζε έργο 6,5 εκατομμυρίων για τηλεθέρμανση μόνο σε δημοτικά κτίρια και τρία θερμοκήπια χωρίς κανένα όφελος για τους κατοίκους της περιοχής; Το επανασχεδιάσαμε και προχωράμε για να απολαμβάνουν και οι κάτοικοι τα ευεργετηματα της τηλεθέρμανσης.

Το ότι αδιαφορούσε παντελώς λόγω έλλειψης γνώσης για την ηλεκτροπαραγωγή, την οποία σήμερα διεκδικούμε σθεναρά προς όφελος των κατοίκων της περιοχής των Φερών;

Το ότι λέει θεωρίες επί δέκα περίπου χρόνια χωρίς κανένα έργο και καμία ουσία δημιουργώντας μόνο εντυπώσεις και μία ψευδή ειδυλλιακή εικόνα;

Το ότι έθεσε τον εαυτό του και τις “γνώσεις” του στη διάθεσή μας με ρομαντικό τρόπο και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και φυσικά όπως ήταν αναμενόμενο ουδέποτε εμφανίστηκε και ουδέποτε ανταποκρίθηκε στις επανειλημμένες προσκλήσεις μας για συνεργασία;

Αυτή είναι η πολιτική κουλτούρα του κυρίου Φαλέκα.
Φυσικά και δεν αμφισβητούμε τις πολλές γνώσεις που έχει σε θέματα ΑΝΕΝΕΡΓΙΑΣ.

Και αν του αρέσει η ροκ μουσική, του αφιερώνουμε το τραγούδι των Boston “DON’T LOOK BACK” !

Ελένη Ιντζεπελίδου
Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών,
Ενέργειας, Φυσικών Πόρων και Δ.Ε. Τραϊανούπολης

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email