Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Νέο «ναυάγιο» για την δημοτική αρχή η σύσταση του Αναπτυξιακού Οργανισμού

Το πέρας του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου έφερε νέα σύννεφα και πάλι πάνω από την δημοτική αρχή. Το βασικότερο θέμα που απασχόλησε πάνω από 3 ώρες το σώμα, και κατ’ επέκταση την δημοτική αρχή του Γιάννη Ζαμπούκη, δεν κατάφερε να υπερψηφιστεί – οριακά μεν – και να περάσει, και αυτό δεν είναι άλλο από την σύσταση του Αναπτυξιακού Οργανισμού των Δήμων Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου και Σαμοθράκης.

Φαίνεται ότι δεν της βγαίνουν τα κουκιά της δημοτικής αρχής, με αποτέλεσμα και πάλι να ναυαγήσει η ψήφιση ενός σημαντικού θέματος για την ίδια. Στις αξιοσημείωτες ενστάσεις που στάθηκαν οι ομιλητές ήταν το γεγονός ότι πολλά σημεία στο καταστατικό της εταιρείας είναι όμοια με αυτά της Δ.Ε.Κ.Α.Δ.Α., η οποία θυμίζουμε ότι και αυτή είχε απορριφθεί από την Αποκεντρωμένη (με οδηγία αναπομπής) λόγω αστοχίας της δημοτικής αρχής στην εισήγησή της.

Επίσης οι υψηλόμισθες απολαβές των εξωτερικών συνεργατών – στελεχών που θα πρέπει να προσλάβουν για την διοίκηση της εταιρείας. Οι πελατειακές σχέσεις που θα δημιουργηθούν μετά την σύσταση της. Η απαξίωση των υπηρεσιών του Δήμου, της ΤΙΕΔΑ και της Δημοσυνεταιριστικής. Η αδιαφάνεια που θα προκύψει λόγω του γεγονότος ότι καμιά απόφαση δεν θα ξαναπεράσει από το δημοτικό συμβούλιο και η κατ’ επέκταση απαξίωση του ίδιου του θεσμού. Αυτές ήταν εκ των βασικών αιτιών για τις οποίες καταψηφίστηκε το θέμα.

Είναι σαφές πως και μετά από αυτό το νέο Βατερλώ κάτι δεν πάει καλά με τις πολιτικές αποφάσεις της δημοτικής αρχής, τόσο σε επίπεδο προετοιμασίας δεδομένου ότι η εισηγήτρια κα Τατούλη είχε πολλά κενά και αστοχίες στην παρουσίαση της, όσο και σε επίπεδο στρατηγικού σχεδιασμού, καθώς φαίνεται ότι δεν καταφέρνουν να πείσουν το υπόλοιπο σώμα να υιοθετήσει τις προτάσεις της.

Αξιοσημείωτο της ψηφοφορίας είναι το γεγονός ότι στην παράταξη ΑΝΑΣΑ η ψήφος του επικεφαλής διαφοροποιήθηκε από τις ψήφους των υπολοίπων μελών, ενώ αντίστοιχη διάσπαση υπήρξε στο παραταξιακό ζευγάρι Λαζόπουλου – Καΐσα.

Για την ιστορία η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε με αποτέλεσμα οριακό, ήτοι 20 υπέρ και 21 κατά. Υπέρ ψήφισαν τα μέλη της παράταξης του δημάρχου, οι σύμβουλοι της Αδέσμευτης Νέας Αυτοδιοίκησης, 4 σύμβουλοι της ΑΝΑΣΑ (Κυριακίδης, Αραμπατζής, Σεραφειμίδης, Πασσιάς), ο ανεξάρτητος Τριαντάφυλλος Αρβανιτίδης και ο Γιώργος Καΐσας («Ενότητα για μια Νέα Πορεία»). Κατά ψήφισαν τα μέλη της παράταξης «Πόλη & Πολίτες», η Λαϊκή Συσπείρωση, ο επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ Γιάννης Καρυπίδης, ο ανεξάρτητος Παύλος Μιχαηλίδης και ο Δημήτρης Λαζόπουλος («Ενότητα για μια Νέα Πορεία»).

Σημειωτέον ότι για το θέμα του Αναπτυξιακού Οργανισμού είχε δοθεί απευθείας ανάθεση στην εταιρεία της κας Τατούλη, η οποία αμείφθηκε με 24.552€. Δείτε παρακάτω την απόφαση στην Διαύγεια:

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A8%CE%A1%CE%A3%CE%91%CE%A9%CE%A8%CE%9F-61%CE%99?inline=true

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη