Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Παρεμβάσεις στον Άη – Γιώργη Μάκρης αν και εφόσον (!) συναινέσουν οι ιδιοκτήτες

Το μεγάλο πρόβλημα της στενότητας των δρόμων και της ανάγκης διάνοιξης νέων φαρδύτερων για την απευκταία περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς τέθηκε επί τάπητος σε συνάντηση που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάνης Ζαμπούκης, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες και θεσμικούς φορείς, με κατοίκους της περιοχής Αγίου Γεωργίου – Ελαιώνα Μάκρης.

Τρεις εβδομάδες μετά την δημοσίευση σχετικού άρθρου από το focustonevro.gr, το οποίο με αφορμή την συμπλήρωση δύο χρόνων από την ανείπωτη τραγωδία στο Μάτι Αττικής, έθιγε το ζήτημα της αντίστοιχης διαχείρισης μιας τέτοιας κατάστασης σε πυκνοκατοικημένες τους θερινούς μήνες παραλιακές περιοχές του Δήμου Αλεξανδρούπολης, φαίνεται ότι το άρθρο βρήκε ευήκοα ώτα στην δημοτική αρχή. Διαβάστε το δελτίο τύπου:

«Ενημερωτική συνάντηση – ανοιχτή συζήτηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη και με συμμετοχή κατοίκων της περιοχής Αγίου Γεωργίου – Ελαιώνα Μάκρης.

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Μάκρης, ενώ οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν από τον κ. Ζαμπούκη, από τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης κ. Απόστολο Μάκρα, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Π.Ε. Έβρου κ. Κωνσταντίνο Κούκουρα και τον Υποδιευθυντή της Αστυνομικής Διευθύνσης Αλεξανδρούπολης κ. Νικόλαο Διδασκάλου, για τα μέτρα αυτοπροστασίας και το πώς θα πρέπει να αντιδράσουν σε μια ενδεχόμενη εκδήλωση πυρκαγιάς στην περιοχή.

Οι κάτοικοι συμμετείχαν στη συζήτηση, ενώ ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης άκουσε προσεκτικά και απάντησε στα ερωτήματα των κατοίκων της περιοχής.

Παρόντες ήταν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ Πρασίνου Ηλίας Δαστερίδης, ο Πρόεδρος Κοινότητας Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ναϊτίδης, η Πρόεδρος της Κοινότητας Μάκρης Μαριάνθη Μαύρου και ο Γενικός Γραμματέας Δήμου Αλεξανδρούπολης Ιωάννης Μπόγδης.

Μεταξύ άλλων, έγινε αναφορά στο σοβαρό πρόβλημα της περιοχής, που είναι η στενότητα των δρόμων, η έλλειψη οδών διαφυγής σε περίπτωση πυρκαγιάς και τον κίνδυνο σε περίπτωση που ξεσπάσει αυτή, να υπάρξει τραγωδία παρόμοια με αυτή στο Μάτι.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ξεκινάει τις ενέργειες για την διάνοιξη δρόμων και για τη πρόσβαση στη παραλία, γεγονός που μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο εάν οι κάτοικοι της περιοχής αποδεχθούν να παραχωρήσουν από μερικά εκατοστά έως ένα-δυο μέτρα των οικοπέδων τους. Ακολούθησε επίσκεψη και επιτόπια εξέταση των προβλημάτων.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Δημάρχου και των υπευθύνων Πολιτικής Προστασίας στην Παιδική Κατασκήνωση Δήμου Αλεξανδρούπολης προκειμένου να ελεγχθούν τα μέτρα που έχουν ληφθεί και οι εγκαταστάσεις, που αφορούν την αντιπυρική προστασία».

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη