Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Οσονούπω 7 ποδήλατα με ηλεκτρική υποβοήθηση θα κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης

Στην απόκτηση 7 κοινόχρηστων ποδηλάτων με ηλεκτρική υποβοήθηση προχωρά ο Δήμος Αλεξανδρούπολης στο πλαίσιο υιοθέτησης μιας πράσινης κουλτούρας στις αστικές μετακινήσεις.

Τα ποδήλατα θα διατίθενται με την χρήση έξυπνης εφαρμογής στα κινητά και η χρήση τους θα κοστίζει στους δημότες 0,5 ευρώ ανά ώρα. Οι ενδιαφερόμενοι θα αποκτήσουν λογαριασμό στον οποίο η ελάχιστη χρέωση του θα οριστεί στα 2 ευρώ.

Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν δημιουργηθεί και ειδικές σημάνσεις μέσα στην πόλη σε συγκεκριμένα σημεία, όπως αυτό απέναντι στο δημαρχείο. Τα σημεία αυτά οι δημότες θα παραλαμβάνουν και θα αφήνουν τα ποδήλατα μετά τη χρήση τους.

Με δήλωση της στο focustonevro.gr, η Αντιδήμαρχος Ενέργειας Ελένη Ιντζεπελίδου σημείωσε πως στόχος είναι με αυτή την πρωτοβουλία να υπάρξει μείωση των ρύπων, λιγότερες μετακινήσεις με το αυτοκίνητο και η υιοθέτηση μιας γενικότερης φιλικής προς το περιβάλλον κουλτούρας μετακινήσεων. Συμπλήρωσε πως πρόκειται για πιλοτική εφαρμογή και αναλόγως της υποδοχής και χρήσης που θα τύχει από τους δημότες υπάρχουν σχέδια για περαιτέρω επέκτασή της σε περιοχές πέραν του κέντρου, όπως της Εφορίας του ΚΕΓΕ κοκ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη