Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Δήμος Αλεξανδρούπολης προς Σχολικές Μονάδες: Μόνοι σας θα αγοράσετε τα tablet για τους μαθητές…

Μετά την πρόσφατη διάθεση 100.000 € για χριστουγεννιάτικους εορτασμούς εν μέσω καραντίνας έρχεται η οδηγία – εντολή από την δημοτική αρχή, δια στόματος της προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωροθέας Αλλοιμόνου – Χατζηγεωργίου, ζητώντας από τα σχολεία να πάρουν μόνα τους τα tablet που χρειάζονται. Η δημοτική αρχή επικαλείται νομοθεσία αγνοώντας τη δυνατότητα έκτακτων επιχορηγήσεων την ίδια ώρα που η κυβέρνηση δίνει συνεχώς νέα κονδύλια στους δήμους για να καλυφθούν ανάγκες που έχουν προκύψει από το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Η όλη συζήτηση επί του θέματος ξεκίνησε στις 11/11/2020 που η παράταξη Πόλη και Πολίτες εισηγήθηκε την αγορά tablet, καταρχήν για τους μαθητές της τρίτης λυκείου, αλλά και τις πολύτεκνες και άπορες οικογένειες. Ακολούθησε η αγωνιώδης προσπάθεια της δημοτικής αρχής να πείσει ότι δεν υπάρχει καμία καταγεγραμμένη ανάγκη, χωρίς βέβαια να έχει κάνει πρωτύτερα την παραμικρή διερεύνηση.

Αφού πείστηκε η δημοτική αρχή ότι πρέπει να προβεί στην σχετική διερεύνηση για να προχωρήσει στην κάλυψη αυτών των αναγκών, και αφού ενημερώθηκε από τους διευθυντές των σχολικών μονάδων για τις ανάγκες σε tablet τότε προχώρησε στην οδηγία, η οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ, λέει να αγοράσουν οι σχολικές μονάδες μόνες τους τα tablet, καθώς έχουν αδιάθετα χρήματα από τις δοθείσες πιστώσεις λόγω της μη λειτουργίας τους αγνοώντας τις αυξημένες δαπάνες που θα προκύψουν με την επαναλειτουργία τους μέσα στο χειμώνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του focustonevro.gr η τελευταία αυτή επιστολή έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους διευθυντές των σχολικών μονάδων, οι οποίοι διαβλέπουν έναν πιθανό μελλοντικό οικονομικό αδιέξοδο. Σημειωτέον ότι τα έσοδα των σχολικών μονάδων έχουν μειωθεί, και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και μηδενιστεί, από την μη λειτουργία των κυλικείων και την μη αξιοποίηση των χώρων τους από συλλόγους.

Δείτε την επιστολή που εστάλη στα σχολεία:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email