Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Σε εξέλιξη η κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση κι εξυπηρέτηση ΑμεΑ στα σχολεία

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από τον ανάδοχο το έργο κατασκευής κεκλιμένων ραμπών και ειδικών χώρων υγιεινής (wc) σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αλεξανδρούπολης, αποσκοπώντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των μαθητών και εκπαιδευτικών, με τη διασφάλιση της ανεμπόδιστης κυκλοφορίας τους, ιδιαίτερα των ατόμων μειωμένης κινητικότητας .

Πρόκειται για το έργο “Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και εξυπηρέτηση ΑμεΑ σε σχολικές μονάδες του Δήμου Αλεξανδρούπολης”, προϋπολογισμού 360.000€ με χρηματοδότηση από το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ και ΣΑΤΑ Σχολείων.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι επεμβάσεις αφορούν σε οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες για την κατασκευή νέων κεκλιμένων επιπέδων και στους χώρους υγιεινής οι επεμβάσεις αφορούν είτε σε δημιουργία νέων χώρων υγιεινής είτε σε ανακατασκευή υπαρχόντων. 

“Τα σχολεία μας θα είναι πλέον προσβάσιμα και φιλικά σε όλους, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις. Επενδύουμε στις σχολικές μας μονάδες, για να αναβαθμίσουμε το επίπεδο της σχολικής ζωής και να προσφέρουμε στα παιδιά μας καλύτερες συνθήκες στις σχολικές εγκαταστάσεις.” επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Τεχνικών Έργων και Πολεοδομίας Ιωάννης Ναϊτίδης .

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη