Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου με μια…”ΔΕΚΑΔΑ” θέματα

Στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξανδρούπολης, η οποία έχει οριστεί δία ζώσης την Δευτέρα 10 Αυγούστου στις 18:00 με δέκα θέματα, επανέρχεται ένα θέμα που έχει απασχολήσει ξανά στο παρελθόν, ήδη δύο φορές, το Σώμα. Ο λόγος για την περιβόητη Δημοτική Επιχείρηση Κοινωφελούς Ανάπτυξης, ή εν συντομία ΔΕΚΑ, (η οποία μετονομάζεται σε “ΔΕΚΑΔΑ”) και την ανάγκη ίδρυσής της, όπως υποστηρίζει η δημοτική αρχή.

Σε μια χρονική συγκυρία όπου όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην υγειονομική κρίση που περνά η πόλη μας, αλλά και στις διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα πανελλαδικά, η δημοτική αρχή επιμένει και προσπαθεί εν μέσω σύγχυσης και χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος βιασύνης να περάσει και πάλι το θέμα με την “ΔΕΚΑΔΑ”.

Πρόκειται για μία κίνηση που επιβεβαιώνει όχι μόνο την επιμονή της Δημοτικής Αρχής για την δημιουργία αυτής της επιχείρησης, η οποία απέτυχε 2 φορές (!!) αλλά και για κάποιο συγκεκριμένο λόγο που δεν γίνεται κατανοητός , επιδιώκουν να συζητηθεί το θέμα υπό το πρίσμα μιας πολιτικής και υγειονομικής αναστάτωσης.

Έχει επισημανθεί και στο παρελθόν από όλες τις παρατάξεις ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό θέμα που θα αλλάξει τη δομή και τη λειτουργία του Δήμου. Θα επιφέρει αποφάσεις, εξουσία και δυνατότητα οικονομικής διαχείρισης όχι μόνο σε αιρετούς αλλά και σε τρίτους-εξωτερικούς συνεργάτες του δημάρχου.

Η συνεδρίαση της Δευτέρας που θα γίνει διά ζώσης θα έπρεπε να εστιάσει στο μείζων ζήτημα της τοπικής επικαιρότητας, ήτοι να ασχοληθεί με την διαχείριση της κρίσιμης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην Αλεξανδρούπολη μετά τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων.

Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε ότι την δεύτερη φορά που ήρθε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και πέρασε οριακά, αλλά με αμφισβητούμενη πλειοψηφία, ακολούθησε η ένσταση από τον Βαγγέλη Λαμπάκη, την οποία και κέρδισε με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η απόφαση από την Αποκεντρωμένη. Για τον λόγο, αναμένεται η εισήγηση που θα έρθει για το εν λόγω θέμα να είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με την τελευταία απόφαση του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ΑΜΘ ο οποίος ακύρωσε την προηγούμενη απόφαση και συνάμα όρισε το πλαίσιο λειτουργίας αυτών των επιχειρήσεων. Τρίτη και φαρμακερή (?) λοιπόν για τον Γιάννη Ζαμπούκη και τους συνεργάτες του. Για να δούμε…

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη