Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Σχέδια για αναβάθμιση του βόρειου τμήματος και επέκταση του δικτύου ποδηλατοδρόμων

Στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αλεξανδρούπολης θα συζητηθεί μια πρόταση που αναμφίβολα φέρει θετικό πρόσημο και θα σημάνει μια ουσιαστική αναβάθμιση περιοχής του αστικού ιστού της Αλεξανδρούπολης.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Δήμος θα υποβάλλει πρόταση για έγκριση χρηματοδότησης ενός έργου που αποσκοπεί στην βελτίωση της εικόνας του βόρειου τμήματος της Αλεξανδρούπολης.

Αναλυτικότερα, η μελέτη που εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αλεξανδρούπολης, η οποία φέρει τον τίτλο «Αστική Αναζωογόνηση Βόρειου Τμήματος Αλεξανδρούπολης και Επέκταση Δικτύου Ποδηλατοδρόμων», προβλέπει την παρέμβαση σε 5 οδούς του βόρειου τμήματος της πόλης, καθώς και την επέκταση του δικτύου των ποδηλατοδρόμων κατά περίπου 3,5 χλμ.

Ως εκ τούτου προβλέπονται παρεμβάσεις στις οδούς Αγίου Δημητρίου, Κονδύλη, Θράκης, Ανδρονίκου και Ηροδότου. Επίσης προβλέπεται η επέκταση του ποδηλατοδρόμου από το κλειστό γυμναστήριο έως την είσοδο του ΕΟΤ. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 9 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόκειται για ένα θετικό εγχείρημα, για το οποίο πρέπει να επισημάνουμε πως ακολουθούν τρία βασικά βήματα: η υποβολή της πρότασης στο εν λόγω πρόγραμμα, η ένταξη του έργου και στην συνέχεια η δημοπράτησή του έργου από την τεχνική υπηρεσία του δήμου.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη