Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Το δημοτικό συμβούλιο εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα συμπαράστασης προς τον αρμένικο λαό

Κατά την χθεσινή μέσω τηλεδιάσκεψης συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αλεξανδρούπολης, το Σώμα προχώρησε ομόφωνα σε ψήφισμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τον λαό της Αρμενίας που δοκιμάζεται το τελευταίο διάστημα με το βλέμμα στις πολεμικές συρράξεις που λαμβάνουν χώρα στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Διαβάστε παρακάτω το περιεχόμενο του ψηφίσματος:

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλεξανδρούπολης καταδικάζει, απερίφραστα, τη στρατιωτική επίθεση του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας ενώπιον της Δημοκρατίας του Αρτσάχ και της Αρμενίας. Εκφράζουμε την λύπη μας και αγωνιούμε για τους Αρμένιους αδερφούς μας, με τους οποίους, μας συνδέουν οι ισχυροί και μακροχρόνιοι ιστορικοί δεσμοί και το μαρτυρικό παρελθόν Γενοκτονίας Ελλήνων, Αρμένιων, Ασσυρίων από το κεμαλικό καθεστώς. Καλούμε την Διεθνή Κοινότητα (ομάδα διαμεσολάβησης ΜΙΝΣΚ, ΕΕ, ΗΠΑ) να αναλάβει πρωτοβουλία για την άμεση κατάπαυση του πυρός και την αποτροπή εγκλημάτων που διαπράττονται εναντίον του αρμενικού λαού και ζητούμε να βρεθεί, άμεσα, ένας κοινός δρόμος συνεννόησης και αμοιβαίου σεβασμού για την ευημερία, την ανάπτυξη και ειρηνική συνύπαρξη στην ευρύτερη περιοχή, πάντα, με σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των λαών που στηρίζονται στην εφαρμογή των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου.

Προκειμένου να καταστεί σαφής η αλληλεγγύη προς τον αρμενικό λαό, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει την έπαρση της αρμένικης σημαίας μαζί με την ελληνική και τη σημαία της Ε.Ε. στο δημαρχείο της πόλης μας, την πρώτη εβδομάδα κάθε μήνα για τους επόμενους πέντε μήνες.

Για το ίδιο θέμα πρόταση ψηφίσματος κατέθεσε και η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, το περιεχόμενο του οποίου είναι το εξής:

Με μεγάλη ανησυχία παρακολουθούμε την εντεινόμενη αιματοχυσία στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ (Αρτσάχ), που έχει ήδη κοστίσει τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους, Αρμένιους και Αζέρους, προκαλώντας τεράστιες καταστροφές στις υλικές υποδομές.

Δύο λαοί, που για 70 χρόνια, στα πλαίσια της Σοβιετικής Ένωσης, έζησαν μαζί και προόδευσαν ειρηνικά, βρίσκονται για ακόμη μια φορά στα πρόθυρα γενικευμένου πολέμου, εξαιτίας μεγάλων συμφερόντων, ξένων προς τα λαϊκά συμφέροντα και εν μέσω παρεμβάσεων άλλων δυνάμεων, όπως η Τουρκία που κινείται και στρατιωτικά στο πλευρό του Αζερμπαϊτζάν, σε μια περιοχή, όπου εμπλέκονται τα συμφέροντα ΗΠΑ, ΕΕ και Ρωσίας.

Ενώνουμε κι εμείς τη φωνή μας για άμεση κατάπαυση πυρός!

Καταδικάζουμε την στρατιωτική εμπλοκή της Τουρκίας στην ένοπλη σύγκρουση!

Καλούμε τους λαούς της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν, που πληρώνουν με το αίμα τους την προώθηση εκείνων ή των άλλων – αλλά πάντα ξένων προς τους λαούς συμφερόντων, να διδαχθούν από την ιστορία τους, να βάλουν τέλος στην αιματοχυσία, σε σύγκρουση με τα συμφέροντα και τους σχεδιασμούς εκείνων, που τους ωθούν στο μακελειό. Να διαλέξουν το δρόμο της ειρήνης, της συνεννόησης, της κοινής πάλης για την κοινωνική δικαιοσύνη και πρόοδο.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη