Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Φέρνει εκτάκτως απαλλαγή τέλους κοινόχρηστου χώρου για τα καταστήματα που θίγονται λόγω εκτέλεσης των έργων στο ιστορικό κέντρο

Έκτακτη συνεδρίαση δια περιφοράς θα διεξαχθεί στον Δήμο Αλεξανδρούπολης με δύο θέματα. Ένα εκ των οποίων η απαλλαγή τέλους κοινόχρηστου χώρου για τα καταστήματα που θίγονται λόγω εκτέλεσης των έργων στο ιστορικό κέντρο και δεύτερο η έγκριση προγραμματισμού προσλήψεων τριών Ναυαγοσωστών  για διάστημα οκτώ μηνών στο Κολυμβητήριο ¨Δημ.Μιχαλεντζάκης¨. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα θέματα για να εγκριθούν απαιτείται να ψηφίσουν τα δύο τρίτα του σώματος.

Η πρόσκληση:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Προς:
          -Δήμαρχο, κ. Ζαμπούκη Ιωάννη
          -Δημοτικούς Συμβούλους
          -Προέδρους Κοινοτήτων
 
Σας καλούμε να συμμετέχετε την Παρασκευή  07-04-2023 και τις ώρες, από : 11:00 έως 13:00  στην Έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξανδρούπολης, η οποία θα γίνει  διά περιφοράς, σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα και την αριθμ. 375/39167/02.06.2022 εγκύκλιο του ΥΠ. ΕΣ.
 
Παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την ψήφο σας  (Υπέρ, Κατά, Λευκό, Δήλωση παρόν), την Παρασκευή  07-04-2023 και τις ώρες, από : 11:00 έως 13:00 στο email: [email protected], για τη λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:
  Απαλλαγή επιβολής τέλους κοινόχρηστου χώρου  για καταστήματα που θίγονται λόγω  εκτέλεσης του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ» (Εισηγ. κ. Ψαλτοπούλου Ελ.)   Συμπλήρωση της 88/2023 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου  Αλεξανδρούπολης περί «Έγκρισης προγραμματισμού προσλήψεων  προσωπικού τριών (3) Ναυαγοσωστών  (Δ.Ε.) με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου με κάλυψη της δαπάνης υπό μορφή αντιτίμου για διάστημα οκτώ (8) μηνών στο Κολυμβητήριο ¨Δημ.Μιχαλεντζάκης¨» (Εισηγ. κ. Λυμπερίδου Φ.)  
 
 
Το  ανωτέρω θέμα 1 συζητείται, εκτάκτως, διότι υπάρχουν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που βρίσκονται επί των οδών Ν. Φωκά και Σουλίου και τα οποία έχουν ζητήσει, με αίτηση τους, την παραχώρηση χρήσης κοινοχρήστου χώρου, επειδή έχει γίνει η διοικητική παραλαβή για χρήση των αναφερόμενων οδών. Ζητείται η άμεση έγκριση του θέματος, προκειμένου η Υπηρεσία να προχωρήσει στην έκδοση αδειών χρήσης κοινόχρηστου χώρου (τραπεζοκαθίσματα) για τα καταστήματα που βρίσκονται σε οδούς που έχει γίνει η διοικητική παραλαβή για χρήση και προς εξοικονόμηση χρόνου και αποφυγή ζημίας αυτών.
 
Το  ανωτέρω θέμα 2 συζητείται, εκτάκτως, προκειμένου η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας και Θράκης να ολοκληρώσει τον έλεγχο της απόφασης και να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την έκδοση προκήρυξης της πρόσληψης των Ναυαγοσωστών, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες λειτουργίας του Κολυμβητηρίου για την επόμενη κολυμβητική περίοδο 2023-2024.
 
 
 
Σημειώνεται ότι: Για τη  δια περιφοράς  συνεδρίαση, απαιτείται η συμμετοχή τουλάχιστον των  2/3 των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.   Η παρούσα αναρτάται στην ιστοσελίδα του Δήμου
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
                                           
Καΐσας Γεώργιος
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη