Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Δήμος Ορεστιάδας: Αξιολόγηση αναγκών πρώτα και – αναλόγως – μετά μετατροπή των συμβάσεων των καθαριστριών στα σχολεία σε πλήρους απασχόλησης

Τη μετατροπή των συμβάσεων εργαζομένων στην καθαριότητα σχολικών μονάδων του δήμου Ορεστιάδας, από μερικής σε πλήρους απασχόλησης, εξέτασε το δημοτικό συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση, στην οποία, ωστόσο, ήρθαν προς έγκριση και ψήφιση μόνον οι τρεις πρώτες περιπτώσεις, καθώς για τις υπόλοιπες 23, το συμβούλιο θα επανέλθει στην επόμενη συνεδρίαση του, όταν και θα έχουν ξεκαθαριστεί οι πραγματικές ανάγκες που εξυπηρετεί η κάθε εργαζόμενη ή εργαζόμενος, και ο αριθμός των αιθουσών που έχουν στην ευθύνη τους.

Όπως εκτίμησε ο κ. Μαυρίδης, από τις 23 υπό εξέταση συμβάσεις, οι 18-19 θα μετατραπούν σε πλήρους απασχόλησης, ενώ 4-5 θα παραμείνουν σε καθεστώς μερικής, αφού οι ανάγκες που καλύπτουν δεν δικαιολογούν μετατροπή.

«Προσπαθούμε να κάνουμε μία πραγματική, αντικειμενική αξιολόγηση των αναγκών μας…», ανέφερε συγκεκριμένα ο δήμαρχος Ορεστιάδας, τονίζοντας πως παρότι βάσει της νομοθεσίας θα ήταν δυνατή η μετατροπή του συνόλου των συμβάσεων, «κάτι τέτοιο δεν θα ήταν ηθικό», αλλά θα αποτελούσε αδικία μεταξύ των ίδιων των εργαζομένων μερικής απασχόλησης στην καθαριότητα των σχολείων. «Εάν μετατρέπαμε σε πλήρους τη σύμβαση της καθαρίστριας που απασχολείται σε τρεις αίθουσες μόνο, θα αδικούσαμε εκείνη που δουλεύει σε 15», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυρίδης.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email