Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Δήμος Ορεστιάδας: Απολογισμός 2022 για όσα έγιναν αλλά κυρίως δεν έγιναν από τη Δημοτική Επαναφορά

Απολογισμό για την χρονιά που έφυγε και για όσα έγιναν αλλά κυρίως δεν έγιναν κάνει η Δημοτική Επαναφορά και ο επικεφαλής της Χρήστος Καζαλτζής.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:

Το 2022 ανήκει πλέον στο παρελθόν.

Μαζί με τις ευχές για υγεία και ένα καλύτερο 2023, νιώθουμε την ανάγκη να κάνουμε μια μικρή αναδρομή σε όσα πράξαμε ή προτείναμε τη χρονιά που αφήσαμε πίσω μας.

Η αλήθεια είναι πως τίποτα από αυτά δεν εισακούστηκε, δεν υιοθετήθηκε, δεν έγινε πράξη!

Το γιατί είναι στην κρίση του κάθε πολίτη.

Η ¨Δημοτική Επαναφορά¨ συνεχίζει και θα συνεχίσει, μέχρι να πείσει τους πολίτες του δήμου, πως αποτελεί τη βέλτιστη επιλογή για την επίλυση των προβλημάτων.

Πρέπει να σημειώσουμε στο σημείο αυτό – μια που γίνεται πολύς όψιμος ντόρος –  πως ο επικεφαλής της παράταξής μας Χρήστος Καζαλτζής, είχε τονίσει σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ήδη από τον περασμένο χειμώνα, την απουσία διαγραμμίσεων στους επαρχιακούς δρόμους. Κάθε δικαιολογία που ακούμε σήμερα (10 μήνες μετά) για μη ύπαρξη μηχανήματος, ποιότητα υλικών, υγρασίες κ.α., μας προκαλούν μόνο ένα λυπημένο μειδίαμα!

Ξεκινώντας τη σταχυολόγηση από την ημέρα της παραίτησης των δημοτικών μας συμβούλων, έως την τελευταία ανακοίνωση των υποψηφίων μας, τα γεγονότα έχουν ως εξής, με αποσπάσματα από τα δελτία τύπου:

12/04/2022ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ:

Ενδεικτικά: «Οι λόγοι είναι γνωστοί και χιλιοειπωμένοι. Ανακολουθία, εμπαιγμός, αθέτηση αποφάσεων και υποκριτικοί πανηγυρισμοί για «επίτευξη» αυθαίρετων ποσοστών διεκδικήσεων»!

08/05/2022, ΣΧΟΛΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ:

Ενδεικτικά: «Προτείνουμε λοιπόν ο κ. Μαυρίδης (δήμαρχος Ορεστιάδας), σε συνεργασία με τον κ. Χατζηγιάννογλου (δήμαρχο Διδ/χου), να ζητήσουν την προσωρινή στέγαση της σχολής, για το ακαδημαϊκό έτος που έρχεται, στις εγκαταστάσεις του Δημοκρίτειου  στην Ορεστιάδα και για όσο καιρό χρειάζεται ο γειτονικός – αδελφός δήμος να προετοιμαστεί».

  • Ακολούθησαν προσωπικές επιστολές στους δύο δημάρχους!

30/05/2022, ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της 31ης/5ου/2022: Επίσκεψη κ. Θεοδωρικάκου και δημοτικό έλεγχο

Ενδεικτικά: «Θα περίμενε κανείς από το δήμαρχο να επιδιώξει συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, που ακόμα και αν δεν ήταν στο πρόγραμμά του, δε θα μπορούσε να την αποφύγει αν ο κ. Μαυρίδης μετέβαινε στις Καστανιές την ώρα της επίσκεψης. Ξέρετε… υπάρχει ένα θέμα για το οποίο ο αγώνας συνεχίζεται (ο δήμαρχος το έχει πει, δομές στο Φυλάκιο το λένε το θέμα) και ήταν μια ακόμα χαμένη ευκαιρία να τεθεί, εκτός αν το δεχόμαστε ως «λελυμένο», οπότε οφείλουμε τα το πούμε ξεκάθαρα! 

Αντ’ αυτού οδεύουμε προς το να χαρακτηριστούν «γκρίζες ζώνες» τα χωράφια που βρίσκονται πέριξ των έργων για την κατασκευή των νέων δομών, με αποτέλεσμα να μη μπορούν οι άνθρωποι να κόψουν τα χόρτα Κυριακές, εορτές και αργίες»!

13/06/2022, ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ 11ης/6ου/2022 Ανοιχτή επιστολή

Ενδεικτικά: «Απλά βήματα που προτείνει η «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ» και που θα προσπαθήσουμε να τα κάνουμε πράξη για το καλό όλων μας στο δήμο Ορεστιάδας:

•             Καταγραφή όλων των ρεμάτων που μπορούν δυνητικά να προκαλέσουν προβλήματα με την υπερχείλισή τους.

•             Ξεκαθάρισμα του καθεστώτος αρμοδιότητας (αν ανήκουν στο δήμο ή στην περιφέρεια).

•             Συνεργασία με την περιφέρεια για παρεμβάσεις.

•             Συχνός καθαρισμός των ρεμάτων και των καναλιών με διάνοιξη κοίτης, ασχέτως με το αν έχουν υπερχειλίσει ή όχι στο παρελθόν (πάντα υπάρχει η πρώτη φορά). Πρόθεσή μας είναι να καθαρίζονται τουλάχιστον δύο φορές κατά τη διάρκεια μιας δημοτικής θητείας.

•             Εγκατάσταση μόνιμων μηχανημάτων στις έδρες των πρώην δήμων, τα οποία θα βρίσκονται στην ευχέρεια των χωρικών αντιδημάρχων ανά πάσα στιγμή (μια που εμείς θα γνωρίζουμε πόσα μηχανήματα έχουμε στο δυναμικό μας και που είναι).

•             Συχνές ασκήσεις ετοιμότητας, με τη βοήθεια των αρμόδιων υπηρεσιών και φορέων».

6/07/2022, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 5ης/7ου/2022

Ενδεικτικά: «Παιδικές χαρές, σιδηροδρομικές διαβάσεις, πασαλάκια στο χώρο εκδηλώσεων του Άρδα, ξεχασμένη υπόθεση ΚΥΤ – ΠΡΟΚΕΚΑ.

Ούτε υπευθυνότητα μπορεί να δείξει η δημοτική αρχή, ούτε να ζητήσει συγνώμη ξέρει.   Ξεκάθαρα»!

04/08/2022, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 2ας / 8ου /2022, Ανεμογεννήτριες

Ενδεικτικά: «Λυπούμαστε που απλά, αβίαστα και απροβλημάτιστα, η δημοτική αρχή επιλέγει χωρίς διαβούλευση με την κοινωνία, να περάσει ένα ζήτημα που θα επηρεάσει την καθημερινότητά μας.

Επειδή:

–              Δεν φρόντισε να μάθει αν και τι επιπτώσεις έχουν αυτά τα πάρκα στο περιβάλλον.

–              Αν και τι επιπτώσεις έχουν στο μικροκλίμα.

–              Αν και τι επιπτώσεις έχουν στην πανίδα.

–              Αν και τι επιπτώσεις έχουν σε πολλά ακόμα θέματα που δεν είναι του παρόντος».


21/08/2022, ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 23ης/8ου/2022 & ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ

Ενδεικτικά: «Μετά από οκτώ χρόνια με δήμαρχο τον κ. Μαυρίδη, εξακολουθεί να λείπει το όραμα, το σχέδιο, ο στόχος, ο προγραμματισμός, η διεκδίκηση.

–              Δεν έγινε καμία προσπάθεια για την ενδυνάμωση των σχολών του ΔΠΘ που οδεύουν με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο.

–              Δεν εισακούστηκε η πρότασή μας για φιλοξενία της σχολής ψυχολογίας, όσο καιρό το Διδυμότειχο είναι ανέτοιμο.

–              Δεν είδαμε τίποτα ουσιαστικό στο κορυφαίο ζήτημα της δημιουργίας και λειτουργίας γηροκομείου, σε ένα δήμο που γηράσκει και χάνει 17% του πληθυσμού σε μια δεκαετία.  

–              Δεν ακούγεται καμία φωνή διαμαρτυρίας όταν αποψιλώνονται ή φεύγουν υπηρεσίες και σημεία εξυπηρέτησης των πολιτών (ΑΤΜs, ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΚΤΕΟ για μεγάλα οχήματα κ.λ.π.). 

–              Δεν υπάρχει συγκροτημένο πλάνο βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας.

–              Δε γίνονται έργα πνοής με στόχο την ανάδειξη της περιοχής, την αύξηση της επισκεψιμότητας, την αξιοποίηση της συνοριακότητας».

08/10/2022, Ανακοίνωση τα καθόδου στις εκλογές της 8ης/10ου/2023

Ενδεικτικά: «Σήμερα Σάββατο και ώρα 19:00, στο αναψυκτήριο “ΚΟΡΥΦΗ” στο χωριό Σπήλαιο της Δ.Ε. Τριγώνου του Δήμου Ορεστιάδας, έλαβε χώρα η πρώτη συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του Συνδυασμού μας και των πρώτων υποψηφίων του, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης/10ου/2023».

23/10/2022, Ανακοίνωση νέων ονομάτων

31/10/2022, Νέα Περιφερειακή Ενότητα

Ενδεικτικά: «Εκτιμώντας πως τα οφέλη για την ευρύτερη περιοχή από τη δημιουργία ξεχωριστής Περιφερειακής Ενότητας, είναι πολλαπλάσια από τα αρνητικά (αν υπάρχουν), εντάσσουμε τη διεκδίκηση αυτή στο πρόγραμμά μας, στηρίζοντας με κάθε πρόσφορο μέσο την προσπάθεια και τις κινήσεις για την επίτευξη του στόχου, συνυπογράφοντας τα ψηφίσματα και δεσμευόμαστε πως θα είμαστε αρωγοί στον αγώνα από όποιο μετερίζι μας τοποθετήσει η ψήφος των συνδημοτών μας»!

09/11/2022, Δημοτικό Συμβούλιο της 8ης/11ου

Ενδεικτικά: «Φτάσαμε κατ’ αυτόν τον τρόπο, στο αποκορύφωμα της φαυλότητας, να αποχωρεί από τη συνεδρίαση ολόκληρη η δημοτική παράταξη που διοικεί το δήμο!

Παίρνοντας μαζί ΚΑΙ τον Πρόεδρο!

Η ¨Δημοτική Επαναφορά¨ εκφράζει με κάθε τρόπο την αποδοκιμασία της στην πράξη αυτή, τονίζοντας πως – ασχέτως με το από ποιο συνδυασμό προέρχεται – ο δημοτικός σύμβουλος που εκλέγεται Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, υπηρετεί ένα θεσμό υψηλότερο από την παραταξιακή λογική και τη μικροκομματική διαχείριση».

26/11/2022, Όταν οι υποχρεώσεις γίνονται λόγος πανηγυρισμών

Ενδεικτικά: «Πριν από δύο δεκαετίες είχε γίνει «θεσμός» να εγκαινιάζονται 2-3 χιλιόμετρα Εγνατίας οδού, από διαδοχικές κυβερνήσεις και υπουργούς.

Σήμερα, η δημοτική αρχή του κ. Μαυρίδη προχώρησε ένα βήμα παραπάνω! Πανηγυρίζει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για μερικές δεκάδες μέτρα ασφαλτόστρωσης!

Καμαρώνουν για την κοπή χόρτων, για το βάψιμο των γραμμών και των διαβάσεων».

06/12/2023, Εορταστικό πρόγραμμα που τελειώνει στις 18/12ου

Ενδεικτικά και ειρωνικά: «Εμείς ερχόμαστε να προτείνουμε το ¨μέτρο¨ αυτής της σύμπνοιας να επεκταθεί και να γενικευτεί ως εξής:

–              Στην Ορεστιάδα να γιορτάζουμε τα Εισόδια της Θεοτόκου, την Ύψωση του Τίμιου Σταυρού, τον άπιστο Θωμά και την Εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου.

–              Στο Διδυμότειχο τα Χριστούγεννα, τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη, την Αγία Αικατερίνη και την Εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου.

–              Στο Σουφλί, τέλος, το Άγιο Πάσχα, τους δώδεκα Αποστόλους, του Χαραλάμπους του Ιερομάρτυρος και την επέτειο της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοπόταμου».

22/12/2023, Ανακοίνωση υποψηφίων

Ενδεικτικά: Πιστοί στις υποσχέσεις μας, ανακοινώνουμε τα ονόματα των είκοσι δύο νέων υποψηφίων που θα ενισχύσουν το ψηφοδέλτιο της νίκης, στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.  

Ευχαριστούμε όλους τους φίλους και συνοδοιπόρους, σε αυτό το δύσκολο αλλά όμορφο δρόμο! 

Εντός ή εκτός δημοτικού συμβουλίου, συμμετέχουμε στους αγώνες, στις κινητοποιήσεις, στις προτάσεις!

Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε, με πάθος και συνέπεια!

Θα είμαστε νικητές, για ένα καλύτερο αύριο του πολύπαθου και παραγκωνισμένου τόπου μας!

Γιατί εμείς… Ό,τι λέμε, το κάνουμε!

        Γραφείο τύπου                                             

¨Δημοτικής Επαναφοράς¨                                           

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη