Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Δήμος Ορεστιάδας: Οργανώνει εορταστικές εκδηλώσεις αποκλειστικά για εμβολιασμένους ή νοσήσαντες – Εκδηλώσεις με δελτία εισόδου για 125 άτομα

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΡΑΔΙΟ Έβρος ο Δημήτρης Βαρσαμακίδης πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Ο. (Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ορεστιάδος), υπεύθυνη για την διοργάνωση εκδηλώσεων στο δήμο, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε ενδεχόμενη διασπορά του ιού αποφάσισε οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις «Αγγέλων Φως» να πραγματοποιηθούν μόνο σε εσωτερικό χώρο στην αίθουσα του Πολυκέντρου και ως εκ τούτου – σύμφωνα με τα πρωτόκολλα – αποκλειστικά με εμβολιασμένους ή νοσήσαντες θεατές. Άτομα δηλαδή που έχουν τον απαραίτητο βαθμό ανοσίας ώστε να παραβρίσκονται συγκεντρωμένα στον ίδιο χώρο, ώστε να μπορεί να γίνει και ο έλεγχος των απαιτούμενων πιστοποιητικών.

Για τους ανήλικους θεατές απαιτείται self test τελευταίου εικοσιτετραώρου. Πιο συγκεκριμένα έχουν προγραμματιστεί πέντε εκδηλώσεις, τέσσερις για παιδιά και μία για μικρούς και μεγάλους, μουσικοθεατρικές χριστουγεννιάτικες παραστάσεις στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Ο. με μέγιστο αριθμό θεατών τα 125 άτομα. Για την προσέλευση θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με την διάθεση δωρεάν δελτίου εισόδου ώστε μόλις συμπληρωθεί ο αριθμός των 125 θεατών σταματήσει είσοδος στο χώρο.

Φωταγωγήσεις δέντρων στην πόλη και στα χωριά χωρίς κόσμο «Δεν θέλουμε να βάλουμε σε κίνδυνο τους συνδημότες μας και τους επισκέπτες εκείνης της περιόδου στην πόλη μας και λάβαμε την απόφαση να μη γίνουν υπαίθριες εκδηλώσεις στην πλατεία Ορεστιάδας και στα χωριά με φωταγωγήσεις δέντρων, όπως γνωρίζαμε τόσα χρόνια.

Θα υπάρχει βέβαια έντονος στολισμός και στην πλατεία, και στους τέσσερις πεζοδρόμους, και στη Βασ. Κωνσταντίνου, δεν θα γίνουν όμως υπαίθριες εκδηλώσεις με κόσμο», δήλωσε ο κ. Βαρσαμακίδης. «Είναι άδικο, είναι στενάχωρο, αλλά βλέπετε την κατάσταση που επικρατεί, κάθε μέρα τα κρούσματα περισσεύουν και δεν θέλουμε να το κορυφώσουμε αυτό στις μέρες των γιορτών» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Π.ΑΟ.

Ωστόσο ανέφερε πως φωταγωγήσεις χριστουγεννιάτικων δέντρων θα γίνουν και στα χωριά, όμως μόνο «από τους προέδρους και τους τεχνικούς της ΔΕΗ που θα σηκώσουν το διακόπτη» όπως ανέφερε. «Παρ’όλ’αυτά η πλατεία της Ορεστιάδας θα είναι πολύ όμορφη, θα έχουμε και κάποιες εκπλήξεις», προϊδέασε ο κ. Βαρσαμακίδης, ανακοινώνοντας πως 3 ή 4 Δεκεμβρίου θα γίνουν πράξη όλα αυτά με τους στολισμούς και τις φωταγωγήσεις στο Δήμο.

Ακούστε αναλυτικά:

Πηγή: radioevros.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email