Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

“Δήμος Ορεστιάδας – Τόπος να Ζω”: “Πρωταθλήτρια σε φαινόμενα διαφθοράς, ευνοιοκρατίας και τακτοποίησης ημετέρων η δημοτική αρχή Μαυρίδη”

Για διαφθορά, ευνοιοκρατία και τακτοποίηση ημετέρων κατηγορεί την δημοτική αρχή της Ορεστιάδας, η επικεφαλής της παράταξης “Δήμος Ορεστιάδας – Τόπος να Ζω” Μαρία Γκουγκουσκίδου, μέσω πρόσφατης ανάρτησης στα κοινωνικά δίκτυα. Αφορμή για την ανάρτηση φαίνεται πως στάθηκε η πρόσληψη στο ΚΚΠΑΑΔΟ του γιου του Προέδρου του ΚΚΠΑΑΔΟ κ. Παπαιωάννου. Η κα Γκουγκουσκίδου παραθέτει μια σειρά από παρόμοιες καταστάσεις που έλαβαν χώρα στην Ορεστιάδα, κάνοντας λόγο για “κατάχρηση της ανατεθειμένης εξουσίας με σκοπό το προσωπικό όφελος”.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Πρωταθλήτρια σε φαινόμενα διαφθοράς, ευνοιοκρατίας και τακτοποίησης ημετέρων η δημοτική αρχή Μαυρίδη.

Ο κ. Παπαιωάννου, Πρόεδρος του ΚΚΠΑΑΔΟ, προσέλαβε στο ΚΚΠΑΑΔΟ τον γιο του.

Γίναμε γνώστες τις τελευταίες ημέρες μιας ακόμη υπόθεσης «τακτοποίησης ημετέρων» από τη δημοτική σας αρχή. Και συγκεκριμένα διαβάζουμε την απόφαση – σύμβαση του Προέδρου του ΚΚΠΑΑΔΟ κ. Ιωάννη Παπαϊωάννου πρόσληψης του γιου του στο γραφείο Οικονομικής Υπηρεσίας του ΚΚΠΑΑΔΟ, αρχικά από 7-4-2021 και έως 31-7-2021 και στη συνέχεια για ένα ακόμη έτος, ήτοι έως 31-7-2022. Ο Ιωάννης Παπαϊωάννου λοιπόν προσλαμβάνει τον Μιχάλη Παπαϊωάννου του Ιωάννη.

Και με την ενέργειά σας αυτή θεωρώ ότι η δημοτική σας αρχή μπορεί να θεωρηθεί πρωταθλήτρια σε όλη τη χώρα σε φαινόμενα διαφθοράς, ευνοιοκρατίας, τακτοποίησης ημετέρων και απευθείας αναθέσεων σε ημετέρους. Δεν υπήρχε άλλος δημότης σε όλο τον Δήμο Ορεστιάδας να εργασθεί στο γραφείο Οικονομικής Υπηρεσίας του ΚΚΠΑΑΔΟ παρά μόνο ο γιος του κ. Παπαϊωάννου.

Ο κ. Παπαϊωάννου λοιπόν μαζί με τον γιο του από 7-4-2021 μπορεί να στρογγυλοκάθεται στα γραφεία της δημοτικής μας επιχείρησης ικανοποιημένος με τον εαυτό του που καταφέρνει μπροστά στα μάτια μας να καταχράται την ανατεθειμένη σ’ αυτόν εξουσία από τους δημότες με σκοπό το προσωπικό και οικογενειακό του όφελος.

Και όλοι οι υπόλοιποι δημότες πληρώνουν τους φόρους τους, τα δημοτικά τέλη που τους αναλογούν, πλήττονται και βαρυγκωμούν από τις συνεχείς οικονομικές και κοινωνικές κρίσεις, αναγκάζονται να συντηρούν τα παιδιά και τα εγγόνια τους, γιατί είτε έχουν πτυχίο είτε όχι, είναι άνεργα, για να μπορεί ο κ. Παπαϊωάννου και ο κάθε κ. Παπαϊωάννου να ζει εις βάρος τους.

Η πράξη αυτή είναι πραγματικά ο ορισμός της διαφθοράς, δηλαδή «κατάχρηση της ανατεθειμένης εξουσίας με σκοπό το προσωπικό όφελος».

Και δεν είναι μόνο αυτή βέβαια η πράξη διαφθοράς της δημοτικής σας αρχής. Αυτή είναι η κορυφή του παγόβουνου.

Από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων σας, από το έτος 2014 ακόμη, έχετε εγκαθιδρύσει ένα καθεστώς ευνοιοκρατίας και τακτοποίησης ημετέρων, έχετε δημιουργήσει ένα κλαμπ με σχέσεις διαπλοκής που εξυπηρετεί τα προσωπικά του συμφέροντα.

Προσλάβατε τη σύζυγο του πρώην αντιδημάρχου Οικονομικών του κ. Γκακίδη, τον γιο του πρώην δημοτικού συμβούλου κ. Γραμμένου Κουμπρίδη, εδώ και 7 χρόνια έχετε συνεργάτη την κόρη του δημοτικού συμβούλου και Προέδρου της ΔΕΥΑΟ κ. Τσελεμπή, αναθέτετε απευθείας όλα όσα χρειάζεται ο Δήμος μας στις εταιρίες του κουμπάρου του κ. Μαυρίδη, τα πάντα, φύλαξη, καθαριότητα, ορκωτούς ελεγκτές με το υπέρογκο ποσό για τα δεδομένα 12.500 ευρώ το έτος, αναλώσιμα υπολογιστών εκτυπωτών κλπ, αναλώσιμα καθαριότητας, τα πάντα όλα, αναθέτετε ότι αφορά ξυλεία και έργο ξυλουργικής στον κουμπάρο του αντιδημάρχου κ. Καραγιάννη, επενδύουν η σύζυγος του κ. Μαυρίδη και η αδερφή του κ. Αρχοντίδη σε ΚΔΑΠ ΜΕΑ ανταγωνιστικό του δημοτικού ΚΔΑΠ ΜΕΑ, και πόσα άλλα που για να τα αναφέρω θα χρειαστώ τον χρόνο ενός ολόκληρου δημοτικού συμβουλίου, τις προσλήψεις στα δίμηνα της πυρασφάλειας, τις προσλήψεις στις θέσεις που δημιουργούνται από διάφορα προγράμματα, τις προσλήψεις στις δημοτικές επιχειρήσεις και εταιρίες, προσλαμβάνετε όσους περισσότερους μπορείτε ημέτερους και συγγενείς ημετέρων και ψηφοφόρων. Και τώρα ο κ. Παπαϊωάννου προσλαμβάνει τον γιο του.

Σας το ξαναλέω, διαπράττετε ύβριν και θα εισπράξετε νέμεση.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email