Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Δήμος Σαμοθράκης: Ανακοίνωσε την επίλυση του προβλήματος με την προμήθεια καυσίμων των αλιέων

Σε συνέχεια αιτήματος του Δήμου Σαμοθράκης, αναφορικά με το θέμα προμήθειας καυσίμων για τους αλιείς της Σαμοθράκης, το οποίο τέθηκε και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στο νησί στις 17 & 18 Οκτωβρίου 2020, λύθηκε οριστικά το θέμα, με την ψήφιση του ν. 4758/2020 «άρθρο 58 Προκαταβολή επιστροφής ειδικού φόρου κατανάλωσης σε επαγγελματίες αλιείς κατοίκους μικρών και απομακρυσμένων νησιών – τροποποίηση του άρθρου 78 του ν. 2960/2001», κατόπιν προσωπικής παρέμβασης του Πρωθυπουργού, κου Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και ενεργειών του αρμόδιου Υφυπουργού Οικονομικών, κου Απόστολου Βεσυρόπουλου.

Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης, κος Νικόλαος Γαλατούμος, εκφράζει την απόλυτη ικανοποίηση του για την επίλυση του προβλήματος και τις άμεσες ενέργειες της κυβέρνησης. Πλέον οι παράκτιοι αλιείς της Σαμοθράκης θα μπορούν να προμηθεύονται καύσιμα από το τοπικό πρατήριο, ενώ ο ειδικός φόρος κατανάλωσης, θα προκαταβάλλεται αρχές του έτους, θα είναι ακατάσχετος και δεν θα συμψηφίζεται με τυχόν οφειλές προς τη Φορολογική Διοίκηση και το Δημόσιο.

Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης ευχαριστεί θερμά τόσο τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, όσο και τον αρμόδιο Υφυπουργό για τον ειδικό ενδιαφέρον που έδειξαν.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη