Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Δήμος Σαμοθράκης: Ξεκίνησε την δράση της η Κινητή Ομάδα Υγείας (Κ.ΟΜ.Υ.) στο νησί – Ικανοποίηση για την ευόδωση του αιτήματος

Με δελτίο τύπου του ο Δήμος Σαμοθράκης ενημέρωσε για την άφιξη στο νησί και το ξεκίνημα λειτουργίας Κινητής Ομάδας Υγείας, η οποία θα επιφορτιστεί με την διενέργεια προληπτικών και τακτικών ελέγχων στον πληθυσμό για πιθανά κρούσματα κορωνοϊού. Η εξέλιξη αυτή ικανοποίησε τον Δήμο και την τοπική κοινωνία του νησιού για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα, η πραγματοποίηση του οποίου δημιουργεί έναν επιπλέον αίσθημα ασφαλείας στους κατοίκους της Σαμοθράκης. Διαβάστε το δελτίο τύπου παρακάτω:

Μετά από συντονισμένες και διαρκείς ενέργειες του Δήμου που επί μήνες παρακολουθεί το θέμα, μαζί με την Επιτροπή Υγείας, ξεκίνησε σήμερα 14/9 η κινητή μονάδα υγείας (ΚΟΜΥ) στην Σαμοθράκη. Η μονάδα θα διενεργεί ελέγχους για πιθανή λοίμωξη COVID-19 σε στοχευμένες ομάδες πληθυσμού, σε πιθανά νέα κρούσματα, αλλά και στο σύνολο των κάτοικων αν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Σκοπός μας είναι να θωρακίσουμε το νησί, να μείνει ένας υγειονομικά ασφαλής τουριστικός προορισμός, αλλά και οι κάτοικοι να έχουνε το αίσθημα ασφάλειας που χρειάζονται και δικαιούνται. Είναι στελεχωμένη με οδηγό και Επισκέπτρια Υγείας, ενώ σαν γιατρός αναφοράς, έχει οριστεί γιατρός του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης.

Ο Δήμος Σαμοθράκης ευχαριστεί θερμά το Υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, για την άμεση ανταπόκριση στην λειτουργία μονάδας (ΚΟΜΥ) για πρώτη φορά στον Δήμο μας.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη