Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Δήμος Σαμοθράκης: Χρηματοδοτείται με 260.000 € για την συντήρηση του λιμένα Καμαρώτισσας

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στη Σαμοθράκη στις 17 & 18 Οκτωβρίου 2020 ανακοινώθηκε η χρηματοδότηση του Δήμου Σαμοθράκης με το ποσό των 260.000,00€ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων – ΣΑΕ 570 για τη Συντήρηση λιμενικών υποδομών του λιμένα Καμαριώτισσας Σαμοθράκης.

Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης, κος Νίκος Γαλατούμος, με το υπ. αρ. 1377/18.03.2020 αίτημα του έθεσε τα προβλήματα του Λιμένα Καμαριώτισσας, τονίζοντας την ανάγκη να εκτελεστούν εργασίες συντήρησης στη Δυτική έξοδο του Λιμένα στη θέση «Μαύρα Βράχια», όπου υπάρχουν έντονες διαβρώσεις της ακτογραμμής με αποτέλεσμα την καταστροφή ενός πεζοδρόμου από θαλάσσια υποσκαφή. Ενώ στην περιοχή του βόρειου ακρόμωλου απαιτείται υποστήριξη, καθώς η όποια εκσκαφή εντός του λιμένα στο σημείο αυτό, με την παντελή έλλειψη προστασίας από τη βόρεια πλευρά, θα δημιουργήσει εκτεταμένες υποσκαφές, με αποτέλεσμα τμήμα της προβλήτας και του βόρειου ακρόμωλου να βρεθούν στον «αέρα» και να καταστραφούν.

Στο λιμάνι Καμαριώτισσας πραγματοποιήθηκαν μέσα στο 2020 εργασίες εκβάθυνσης στα πλαίσια χρηματοδότησής του ΟΛΑ από το ΠΔΕ για την εκτέλεση του έργου «Αποκατάσταση λειτουργικών βαθών από προσχώσεις στους λιμένες Καμαριώτισσας και Θέρμων Νήσου Σαμοθράκης»

Με την ολοκλήρωση και των παραπάνω εργασιών εκτιμούμε ότι το Λιμάνι μας καθίσταται λειτουργικό και ασφαλές μέχρι την έναρξη υλοποίησης των παρεμβάσεων επέκτασης του που προβλέπονται από την υπό εκπόνηση ΠΕΑΛ (Πλαισίου Έργων Ανάπτυξης Λιμένα).

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη