Κυριακή 5 Μαΐου 2024

Δήμος Σουφλίου – Προεκλογική περίοδος χωρίς …παρατράγουδα

Ο προεκλογικός αγώνας των συνδυασμών στο Δήμο Σουφλίου, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, και κυλά φυσιολογικά, χωρίς ιδιαίτερες εντάσεις και διαξιφισμούς.

Αυτό πιστώνεται ως θετικό βήμα στους υποψηφίους, κυρίως όμως στον Δήμαρχο κ. Καλακίκο. Κι αυτό γιατί συνηθίζεται κάποιος που είναι εν ενεργεία Δήμαρχος να αντιμετωπίζει αφ’ υψηλού τους αντιπάλους του και να διεξάγει προεκλογική εκστρατεία εκμεταλλευόμενος τον “αέρα” της εξουσίας. Κάτι τέτοιο από τον κ. Καλακίκο δεν έχει παρατηρηθεί και είναι προς τιμήν του, αφού στο παρελθόν το Σουφλί έχει ταλαιπωρηθεί από αντιπαραθέσεις και υψηλούς τόνους, ξεπερνώντας συχνά το όριο της ευπρέπειας και της σοβαρότητας.

Ίσως αυτές οι καταστάσεις που βίωσε ο Δήμος παλαιότερα, να αποτέλεσαν τροχοπέδη στην αντιμετώπιση των προκλήσεων και των προβλημάτων που είχε μπροστά του. Για να μπορέσει ένας περιφερειακός Δήμος να προχωρήσει σταθερά στο μέλλον, πρέπει πρώτα απ’ όλα να υπάρχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ομοψυχία και προσήλωση στο κοινό συμφέρον όλων των δημοτών. Οι διαφωνίες μεταξύ των παρατάξεων είναι λογικό να υπάρχουν και κυρίως οφείλονται στον διαφορετικό τρόπο που αυτές προσεγγίζουν τα προβλήματα, την αντιμετώπιση και τη λύση τους. Όχι όμως με συνεχή άρνηση συναίνεσης, ακόμα και στα πιο απλά θέματα.

Το Σουφλί έχει πολλές προκλήσεις μπροστά του. Η άλλοτε κραταιά πολιτεία, έχει πληγωθεί από την πληθυσμιακή μείωση, τη μετανάστευση, την οικονομική παρακμή του πρωτογενούς τομέα. Το ίδιο και όλοι οι οικισμοί που απαρτίζουν τον σημερινό Δήμο. Η πρακτική που ακολούθησε ο Παναγιώτης Καλακίκος, να συνεργάζεται, να συνομιλά και να να συμβουλεύεται συνδημότες από κάθε χώρο, ανεξάρτητα από κομματική τοποθέτηση, θρησκεία, επαγγελματική και οικονομική κατάσταση, είναι η ενδεδειγμένη για έναν ακριτικό δήμο, όπως το Σουφλί.

Όποιος εκλεγεί για τη νέα τετραετία, θα κριθεί για την διορατικότητα, τον προγραμματισμό, την διαχειριστική ικανότητά του. Κι εκεί ασφαλώς θα υπάρχουν διαφοροποιήσεις, ενστάσεις και κριτική. Αυτό που θα πρέπει να διασφαλιστεί όμως για την επόμενη μέρα, είναι το κλίμα ομαλότητας και το επίπεδο αντιπαράθεσης. Μόνο έτσι θα μπορέσει να προχωρήσει με ομοψυχία το Σουφλί.

Η μέχρι τώρα φυσιολογική εξέλιξη του προεκλογικού αγώνα, πιστώνεται σε όλους τους συμμετέχοντες (με ελάχιστες εξαιρέσεις) και πιστώνεται ως θετικό στοιχείο όλων. Κυρίως όμως στον κύριο Καλακίκο, γιατί ο έχων την εξουσία δίνει τον τόνο σε κάθε προεκλογική περίοδο.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email