Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Δίκη Χρυσής Αυγής – Πρόταση εισαγγελέως: Ισόβια για τον Ρουπακιά – 13 χρόνια για την ηγετική ομάδα

Ισόβια για τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά και 13 χρόνια φυλάκισης για τους επτά καταδικασθέντες του «διευθυντηρίου» της Χρυσής Αυγής, πρότεινε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Αδαμαντία Οικονόμου. 

H κυρία Οικονόμου πρότεινε από 13 χρόνια κάθειρξης για καθέναν από τους επτά καταδικασμένους ως «διευθυντές» της εγκληματικής οργάνωσης. 

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την ιστορική απόφαση του Δικαστηρίου στις 7 Οκτωβρίου, οι προαναφερθέντες κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Πρόκειται για τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο, Αρτέμη Ματθαιόπουλο, Χρήστος Παππάς.

Ισόβια για τον Ρουπακιά

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον καταδικασμένο για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά και η κυρία Οικονόμου πρότεινε ποινή ισόβιας κάθειρξης

Για τους Ιωάννη Καζαντζόγλου, Γιώργο Πατέλη, Αναστάσιο Πανταζή, που δεν τους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά για συνέργεια στη δολοφονία Φύσσα, η κυρία Οικονόμου πρότεινε οκτώ έτη φυλάκισης στον καθένα. 

Πηγή: Reader.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη