Πέμπτη 9 Μαΐου 2024

Δίλοφος: Κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς φρέσκο ψωμί οι κάτοικοι

Σταματά η προμήθεια του φρέσκου ψωμιού για τους κατοίκους του Διλόφου Τριγώνου καθώς ο αρτοποιός ο οποίος προμήθευε το χωριό με ψωμί δεν θα συνεχίσει να το κάνει. Ο Δίλοφος πολλά χρόνια παραμένει χωρίς φούρνο και η προμήθεια των κατοίκων γινόταν από τον φούρναρη του γειτονικού χωριού, ο οποίος τους πήγαινε ψωμί.

Αυτό έγινε γνωστό μέσω ανάρτησης στο fb στην ομάδα “Το Τρίγωνο μας”, η οποία αναλυτικά αναφέρει:

“Σήμερα μας ενημέρωσε ο μοναδικός αρτοποιός από γειτονικό χωριό, που τροφοδοτούσε εδώ και για σαράντα χρόνια με ψωμί το Δίλοφο, πώς από αύριο σταματά να τροφοδοτεί πλέον με ψωμί το χωριό!

Επικοινωνήσαμε με τον ιδιοκτήτη του αρτοποιείου για να μας ενημερώσει για την απόφαση αυτή και μας απάντησε πως πλέον δεν τον συμφέρει για οικονομικούς λόγους να πραγματοποιεί το δρομολόγιο αυτό για να τροφοδοτεί το χωριό με ψωμί και ίσως βρεθεί κάποιος άλλος φούρνος να το αναλάβει αυτό!

Να σημειώσουμε πως ο Δίλοφος έχει περίπου 25 κατοίκους οι περισσότεροι ηλικιωμένοι οι οποίοι πλέον δεν θα έχουν καθημερινά στην πόρτα τους το πολυτιμότερο αγαθό στη ζωή που λέγεται ψωμί!
Πληρώνουν κάθε εβδομάδα 20 ευρώ ταξί για να μεταβούν στην λαϊκή και στο κέντρο υγείας στα Δίκαια λόγω έλλειψης συγκοινωνίας, πλέον θα αναγκασθούν να πληρώνουν και για να μεταβούν και στο φούρνο για να πάρουν και το ψωμί.

Αυτοί οι άνθρωποι κατά τα άλλα πληρώνουν κανονικά τούς φόρους τους το ίδιο με τους άλλους πολίτες των μεγάλων πόλεων, χωρίς να έχουν τα βασικά αγαθά ακόμη και αυτό τού ψωμιού.
Αυτή είναι η κατάσταση δυστυχώς πού επικρατεί στα μικρά κυρίως και ακριτικά χωριά του Τριγώνου!”

Όπως έγινε γνωστό το απόγευμα, υπήρξε κινητοποίηση των κοινωνικών δομών του Δήμου Ορεστιάδας προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα με την διανομή του ψωμιού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι προς το παρόν η διανομή θα συνεχιστεί από τον ίδιο αρτοποιό ενώ εκφράστηκε ενδιαφέρον ενός ακόμα ιδιοκτήτη φούρνου διπλανού χωριού να συνδράμει.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη