Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Δίπλα στην Αργώ η νέα θέση του «κόκκινου αγάλματος» ANATASIS DELTA

Έπιασε τόπο η εμπνευσμένη ηλεκτρονική δημοσκόπηση στην οποία προέβη πριν λίγες μέρες ο Δήμος Αλεξανδρούπολης αναφορικά με την γνώμη του κόσμου για πιθανή μεταφορά του κόκκινου γλυπτού του καλλιτέχνη Κωστή Γεωργίου.

Μετά την σχεδόν συντριπτική τοποθέτηση των δημοτών υπέρ της μεταφοράς του γλυπτού από την πλατεία του Φάρου που βρίσκεται σήμερα, η Δημοτική Κοινότητα Αλεξανδρούπολης στην επόμενη συνεδρίαση της, την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, θα ασχοληθεί και με το εν λόγω θέμα. Συγκεκριμένα, θα συζητήσει για την διαμόρφωση του υπαίθριου χώρου που θα τοποθετηθεί πλέον το άγαλμα, στην συμβολή των οδών Μεγάλου Αλεξάνδρου και Απολλωνιάδος.

Θυμίζουμε ότι το Συμβούλιο Τοπικής Κοινότητας και σε αυτήν την περίπτωση έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα. Αυτό σημαίνει ότι το θέμα θα πρέπει εκ των πραγμάτων να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ακολούθως και εφόσον αποφασιστεί η αλλαγή θέσης για το γλυπτό θα πρέπει να γίνουν οι ανάλογες ενέργειες από τα αρμόδια όργανα ώστε να δοθεί η τελική έγκριση για την μετακίνηση του όπως ορίζεται από την νομοθεσία.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη