Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Δίψα στη…Νίψα – 4η μέρα χωρίς νερό στον οικισμό

Σύνθετο φαίνεται να παραμένει το ζήτημα της υδροδότησης του οικισμού της Νίψας στην δημοτική ενότητα Τραϊανούπολης του Δήμου Αλεξανδρούπολης μετά την πρόσφατη κακοκαιρία. Με λύσεις ανάγκης και με διανομή εμφιαλωμένων νερών προσπαθεί να δώσει λύση η ΔΕΥΑΑ στο πρόβλημα που προέκυψε τις τελευταίες τέσσερις μέρες και παραμένει στον οικισμό της Νίψας.

Σε επικοινωνία που είχε το focustonevro.gr με τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΑ Χαράλαμπο Μιχαηλίδη, αφού μας ενημέρωσε ότι είναι αδύνατον ο οικισμός αυτή την ώρα να υδροδοτηθεί απευθείας από τον υδροταμιευτήρα, όπως συνέβαινε πριν, δεδομένου ότι η βλάβη που έχει υποστεί ο κεντρικός αγωγός είναι μεγάλη και η αποκατάσταση μπορεί να πάρει μέχρι και τρεις μήνες.

Το δεύτερο εναλλακτικό σενάριο για την υδροδότηση της Νίψας ήταν με την χρήση γεωτρήσεων. Όμως σύμφωνα με όσα μας διεμήνυσε ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ, πρόκειται για γεωτρήσεις αρκετά απομακρυσμένες από το χωριό, οι οποίες δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ από τότε που ξεκίνησε η υδροδότηση του οικισμού από τον υδροταμιευτήρα και είναι άγνωστο αν μπορούν να λειτουργήσουν αυτή την ώρα. Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΑ θα προσπαθήσουν να προσεγγίσουν τις γεωτρήσεις και να αποκαταστήσουν οποιαδήποτε βλάβη ώστε να τεθούν σε λειτουργία, ανέφερε ο κ. Μιχαηλίδης. Μάλιστα, χαρακτηριστικά υπογράμμισε ότι εδώ και 25 χρόνια δεν είχε γίνει καμιά συντήρηση.

Από τις λύσεις που προκρίνονται είναι η τροφοδοσία της δεξαμενής με υδροφόρες του στρατού ώστε να αποκτήσει και πάλι υδροδότηση ο οικισμός. Αυτό το σενάριο βέβαια προϋποθέτει σχολαστικό έλεγχο για την στάθμη της δεξαμενής διότι υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να μείνει ξανά ο οικισμός χωρίς νερό.

Από την πλευρά του κ. Μιχαηλίδη εκφράστηκε η βεβαιότητα ότι υπάρχει νερό αυτή την ώρα στην δεξαμενή της Νίψας, από την άλλη βέβαια επικοινωνώντας και μιλώντας με κατοίκους του οικισμού, μας διαβεβαίωσαν ότι το μισό χωριό έχει πάρα πολύ χαμηλή ροή νερού, ενώ το υπόλοιπο δεν έχει ούτε σταγόνα.

Ο εκνευρισμός και η κούραση των κατοίκων του οικισμού μεγαλώνει μέρα με τη μέρα και γι’ αυτό και είναι επιτακτική η ανάγκη της εύρεσης μιας αποτελεσματικής λύσης.

Η τελευταία θεομηνία συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους κατοίκους του Δήμου Αλεξανδρούπολης και έφερε στο φως ένα ακόμα μεγάλο πρόβλημα, το οποίο ανέφερε στην επικοινωνία μας ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ, και είναι ότι δεν υπάρχει πουθενά χαρτογράφηση του δικτύου της. Όλα αυτά τα χρόνια τα πάντα γίνονταν με βάσει το φιλότιμο και την εργατικότητα των εργαζομένων.

Φαίνεται πως πολλά από αυτά που πρόκειται να ειπωθούν στις επόμενες ημέρες θα ανοίξουν τους ασκούς του Αιόλου για το κεφάλαιο ΔΕΥΑΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που είχαμε, πρόκειται στις επόμενες ώρες να διακοπεί εντελώς η υδροδότηση του οικισμού, με σκοπό να γεμίσουν τα βυτία την δεξαμενή ώστε μέχρι το τέλος της ημέρας να επανέλθει η υδροδότηση σε όλο τον οικισμό.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email