Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Δαβής: Ο Δήμος Σουφλίου «αγνοεί» το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Με αφορμή την συμμετοχή του στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη, την οποία διοργάνωσε η ΠΕΔ – ΑΜΘ σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, ο δημοτικός σύμβουλος Σουφλίου και μέλος του ΔΣ της ΠΕΔ-ΑΜΘ Απόστολος Δαβής ασκεί σφοδρή κριτική προς την δημοτική αρχή του ακριτικού δήμου. Ο κ. Δαβής υπογραμμίζει την απουσία του Δήμου Σουφλίου από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με καμία ένταξη έργου παρότι αυτό αποτελεί ένα εξαιρετικό χρηματοδοτικό εργαλείο για την τοπική αυτοδιοίκηση. Διαβάστε το δελτίο τύπου:

ΑΠΩΝ ο Δήμος Σουφλίου από τα πρώτα εννέα έργα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ύψους 31 εκατ. ευρώ του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” που ανακοινώθηκαν χθες στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στην ΑΜ-Θ, στο οποίο και συμμετείχα ως Μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΔ, από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο, ο οποίος κάλεσε όλους τους
Δήμους να επιταχύνουν τις διαδικασίες για την ένταξη έργων στο πρόγραμμα.

ΑΠΩΝ ο Δήμος Σουφλίου και από τα 459 συνολικά έργα του προγράμματος, όταν άλλοι Δήμοι έχουν εισάγει μέχρι και 7 έργα!

Ο Υπουργός Εσωτερικών κος Τάκης Θεοδωρικάκος έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη λίστα με 459 έργα του προγράμματος συνολικού προϋπολογισμού 625 εκ.€, εκ των οποίων 77 έργα συνολικού προϋπολογισμού 185 εκ.€ είναι ώριμα για δημοπράτηση. Το έργο με Αρ.Πρωτ. 4407/23.01.2019 (επί δημαρχίας Πουλιλιού) της ασφαλτόστρωσης αγροτικής οδού Τυχερού – Θυμαριάς ύψους 870 χιλ.€ προέρχεται από τον Φιλόδημο.

Η Δημοτική Αρχή Σουφλίου αδρανεί και αδιαφορεί για το μέλλον, υποθηκεύοντας την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου και την ανεπάρκειά της την πληρώνει ο πολίτης.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email