Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Δαδιά: Η πυρκαγιά δεν «άγγιξε» τον Άγιο Ραφαήλ! ( photo-video)

Πέρασε και δεν το άγγιξε το εκκλησάκι του Αγίου Ραφαήλ στη Δαδιά η πυρκαγιά που έκαψε πάνω από 40.000 στρέμματα συνολικά στις 8 μέρες του καταστροφικού της έργου.

Κι όμως, το εκκλησάκι του Αγίου Ραφαήλ που ανεγέρθη από μία παρέα νεαρών πριν από περίπου 30 χρόνια ως τάμα μετά από παρολίγον ατύχημα, μένει εκεί χωρίς να έχει υποστεί το παραμικρό από την πύρινη λαίλαπα.

Το focustonevro.gr επικοινώνησε με τους ανθρώπους που έχτισαν το εκκλησάκι 30 χρόνια πριν. Πρόκειται για μία παρέα νεαρών παιδιών ηλικίας 18 ετών τότε, το 1993, όπου ξεκίνησαν να χτίζουν το εκκλησάκι τα θυρανοίξια του οποίου έγιναν ένα χρόνο μετά, το 1994.

Στην απόφαση αυτή είναι οδηγήθηκαν μετά από ένα παρ’ ολίγον ατύχημα που είχαν στο Σουφλί και κινδύνεψαν να χάσουν τη ζωή τους. Βγαίνοντας ζωντανοί από αυτή την περιπέτεια πήραν απόφαση να χτίσουν ένα εκκλησάκι. Το πραγματοποίησαν την ίδια χρονιά!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα από τα τέσσερα άτομα που συμμετείχε σε αυτήν την περιπέτεια και αργότερα στην ανέγερση του ναϊδίου,  σήμερα είναι μοναχός στο Άγιο Όρος. Τον ίδιο δρόμο ακολούθησε και ένα ακόμα άτομο που βοήθησε τότε οικονομικά στην ανέγερση.

Τα ονόματα τους είναι ο Λεωνίδας Τυρής νεαρός πρωτομάστορας τότε, Κουρούδης Ιωάννης, Παναγιώτης Κυρανούδης (νυν Κοσμάς), Αποστολούμης Σταμάτης.

Σε επικοινωνία που είχε το focustonevro.gr με τον αδερφό Κοσμά στο Άγιο Όρος, μας εξιστόρησε κι άλλα περιστατικά που σχετίζονται με το εκκλησάκι αυτό, το οποίο βοήθησε πολλούς πιστούς και οι οποίοι το φροντίζουν και το λειτουργούν.

Δείτε το βίντεο από το εκκλησάκι μέσα στα καμένα:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email