Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Δαδιά: Η φωτιά δεν έφτασε στον πυρήνα – Έμειναν μικροεστίες για τις οποίες επιχειρούν εναέρια μέσα (16:00)

Βελτιωμένη, αλλά με ενεργές ακόμα, μικρότερες εστίες στο νότιο-νοτιοδυτικό μέτωπο και συχνές αναζωπυρώσεις, είναι η εικόνα στο δάσος της Δαδιάς, όπου για 8η ημέρα συνεχίζεται η μάχη να ελεγχθεί απόλυτα η πυρκαγιά.

Οι ενεργές εστίες είναι σε πολύ χαμηλότερη ένταση και γίνονται συνεχείς ρίψεις νερού από εναέρια μέσα τα οποία εκμεταλλεύονται την καλή ορατότητα που υπάρχει αυτήν την ώρα (16:00) στα μέτωπα της πυρκαγιάς και γίνεται ιδιαίτερα αποτελεσματική επιχείρηση.

Ωστόσο η επαγρύπνηση συνεχίζεται καθώς η ένταση των ανέμων αυξήθηκε με αποτέλεσμα να εγκυμονεί ανά πάσα στιγμή κίνδυνος αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς.

Σημαντικό είναι ότι έχουν ξεκινήσει οι έρευνες από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να διερευνήσουν τα αίτια αυτής της καταστροφικής πυρκαγιάς στο παρθένο δάσος της Δαδιάς που προκάλεσε μεγάλη και μέχρι στιγμής ανυπολόγιστη οικολογική και περιβαλλοντική καταστροφή.

Η καταστροφική πυρκαγιά στο Εθνικό Πάρκο έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών ξένων μέσων μαζικής ενημέρωσης που έχουν φτάσει και πάλι στην περιοχή.

Δυστυχώς και η αυριανή μέρα δεν είναι προς όφελος των κατασβεστικών δυνάμεων καθώς σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, η περιοχή του κεντρικού και νοτίου Έβρου θα είναι και την Παρασκευή σε κατάσταση υψηλού κινδύνου.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email