Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Δαδιά: Κανένα ενεργό μέτωπο – Η νέα φωτιά στα Λάβαρα κατασβέστηκε

«Πολύ βελτιωμένη» χαρακτηρίζεται από το απόγευμα της Πέμπτης και συνεχίζει να είναι και την Παρασκευή η εικόνα στο δάσος της Δαδιάς, όπου δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο, παρά μόνον διάσπαρτες εστίες που αντιμετωπίζονται από τις δυνάμεις πυρόσβεσης.

 Στο πεδίο παραμένουν και σήμερα οι ίδιες επίγειες δυνάμεις (320 πυροσβέστες, 75 οχήματα και 13 πεζοπόρα τμήματα), ενώ από το πρωί επιχειρούν και δύο αεροσκάφη που συνδράμουν την προσπάθεια να τεθεί υπό απόλυτο έλεγχο η κατάσταση.

Εν τω μεταξύ, εχθές το μεσημέρι ξέσπασε μία ακόμα πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση, στα Λάβαρα του δήμου Σουφλίου, η οποία ελέγχθηκε γρήγορα από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό, μάλιστα, προσήχθησαν και πέντε αλλοδαποί που εντοπίστηκαν να κινούνται στην περιοχή. Ο ένας φέρεται να κατηγορείται για εμπρησμό από πρόθεση.

Η περιοχή της Δαδιάς και το υπόλοιπο νότιο τμήμα του δήμου Σουφλίου, όπως και ο δήμος Αλεξανδρούπολης αλλά και η Σαμοθράκη, βρίσκονται και σήμερα στην «πολύ υψηλή» κατηγορία κινδύνου πυρκαγιάς, δηλαδή στα «πορτοκαλί» του χάρτη πρόβλεψης της Πολιτικής Προστασίας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη